PIKSIJEV TAJNI ADUT DOBIO NEVEROVATNU PONUDU: Za njega plaćaju 25 miliona evra i nude mu platu od 3.000.000 evra po sezoni
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

cenjen i poštovan

PIKSIJEV TAJNI ADUT DOBIO NEVEROVATNU PONUDU: Za njega plaćaju 25 miliona evra i nude mu platu od 3.000.000 evra po sezoni

Fudbal -

Nije bilo mnogo fudbalera Srbije koji su na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj odigrali dobro i tako skrenuli pažnju na sebe.

Ivan Ilić
foto: dts Nachrichtenagentur / imago sportfotodienst / Profimedia

Jedan od onih koji je u sve tri utakmice dobio prelaznu ocenu bio je levonogi vezni fudbaler Ivan Ilić. Izdanak omladinske škole Crvene zvezde, koji već nekoliko godina igra u Italiji, u Seriji A dobio je neverovatnu ponudu od 25.000.000 evra.

Prema pisanju lista "Tutosport", koje su odmah preneli brojni Telegram kanali i ruski portali, klub Zenit ne žali novac da dovede sjajnog Srbina u svoje redove. U Torinu, klubu za koji igra Ivan Ilić se još nisu izjasnili u vezi sa transferom, ali je sigurno da ih je ozbiljna suma iz Rusije naterala na razmišljanje.

Ivan Ilić
foto: Printskrin

Klub iz Sankt Peterburga, koji poslednjih godina dominira u Rusiji, spremio je višegodišnji ugovor za Ivana Ilića, a po sezoni bi dobijao 3.000.000 evra. Plata bi po sezonama rasla, a u nju nisu uračunati bonusi i premije.

Novac je ono što svakako privlači Ivana Ilića, ali činjenica da je Rusija pod sankcijama UEFA i FIFA, te da ruski kluboi ne igraju evropska takmičenja, nije baš dobar izbor za mladog igrača koji ima 23 godine i koji želi da se razvija i bude na oku najboljim klubovima.

Da podsetimo, za Zenit igra Strahinja Eraković, a u višestrukom prvaku Rusije igra veliki broj stranaca. Najviše ima Brazilaca, ukupno devetorica, dva igrača su iz Kolumbije, po jedan iz Francuske, Srbije, Kazahstana i Kirgistana.

Kurir sport

00:46

Srpski navijači u Minhenu uoči utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track