PARTIZAN ĆE ZA SVOG BIVŠEG FUDBALERA MORATI DA PLATI 1.500.000 EVRA: Žele da oderu crno-bele, znaju da imaju KAPITALCA!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

kvalitet se plaća

PARTIZAN ĆE ZA SVOG BIVŠEG FUDBALERA MORATI DA PLATI 1.500.000 EVRA: Žele da oderu crno-bele, znaju da imaju KAPITALCA!

Fudbal -

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je generalnom direktoru Milošu Vazuri da mu po svaku cenu dovede Ifeta Đakovca.

Ifet Đakovac
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Defanzivni vezni TSC iz Bačke Topole Ifet Đakovac (26) iza sebe ima dve impresivne sezone. Jedan je od najboljih igrača Superlige na toj poziciji. Deluje da bi bio idealno rešenje za Partizan, koji od odlaska Kristijana Belića u AZ Alkmar nema profil takvog fudbalera u veznom redu.

Pohvale o Ifetu Đakovcu pre nekoliko dana izneo je i trener Nenad Lalatović, u razgovoru ta Kurir. Tada je popularni Lalat istakao da je zadnji vezni TSC kalibar za reprezentaciju i da je selektor Dragan Stojković Piksi trebalo da ga proba u nekom od prijateljskih mečeva.

Partizan, Aleksandar Stanojević, Miloš Vazura
foto: Starsport

Pregovori između Partizana i TSC traju već nekoliko dana. Ljudi iz Bačke Topole svesni su da u svojim redovima imaju pravog kapitalca i shodno tome za transfer traže 1.500.000 evra. Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura želi da obori cenu za 500.000 evra i izdejstvuje plaćanje preostale sume u ratama, dok prvi čovek TSC Janoš Žemberi ne odstupa od zacrtane svote, pošto fudbaler ima ugovor sa klubom do juna 2026. godine. Trener Aleksandar Stanojević nada se da će Đakovac biti u avionu 1. jula, kada Partizan putuje u Rusiju, na turnir u Moskvu, gde će igrati protiv Dinama, CSKA i Lokomotive.

Valja pomenuti da je Ifet Đakovac prošao omladinsku školu Partizana, pošto je u klub iz Humske stigao kao dečak iz rodne Sjenice, tačnije iz užičke Slobode. Nikada nije dobio priliku da potpiše profesionalni ugovor, pa je sa 18 godina otišao u Zlatibor iz Čajetine, pa u Tutin i igrao zonaški i srpskoligaški fudbal.

Ifet Đakovac
foto: Starsport

TSC ga je doveo 2021. godine iz Zlatibora za svega 100.000 evra, a sada bi na njemu mogao da zaradi 15 puta veću sumu. U Bačkoj Topoli imaju spremnu zamenu za Đakovca, jer iz Rusije na pozajmicu treba da se vrati Mihailo Banjac.

Kurir sport

00:20

Grobari na 172. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track