TSC PREDSTAVIO NOVOG TRENERA: Klafurić zvanično u Bačkoj Topoli
Foto: Starsport©

SUPERLIGA

TSC PREDSTAVIO NOVOG TRENERA: Klafurić zvanično u Bačkoj Topoli

Fudbal -

Fudbalski klub TSC je i zvanično u Bačkoj Topoli predstavio novog trenera Deana Klafurića, koji će na toj funkciji zameniti Žarka Lazetića.

"Moj kontakt sa klubom traje već nekoliko godina kada sam ih prvi put posetio kao prijatelj, upoznao ove divne ljude i video i uslove kojima klub raspolaže. Još tada sam pomislio kako bih voleo jednog dana biti trener ovde. Hvala Bogu, ta želja mi se ostvarila i želim da zahvalim predsedniku i upravi kluba na gostoprimstvu", rekao je Klafurić, prenosi klub.

On je dodao da je nekoliko puta bio gost TSC, gledao utakmice i učestvovao slavljima i uspesima kluba.

"Pratio sam TSC gde god sam radio, a i oni su mene podržavali. U Bačku Topolu dolazim sa svojim saradnicima iz Veleža i srećni smo što nam se otvorila prilika baš u ovom klubu. Još jednom bih zahvalio na lepim rečima i podršci i naglasio bih da ćemo se potruditi da svojim radom opravdamo poziv", naveo je Klafurić.

FK TSC, TSC
foto: Starsport©

Generalni direktor TSC-a Sabolč Palađi je potvrdio da je sa Klafurićem bio dugo u kontaktu i da se raduje što su uspeli da se dogovore.

"Dean ima bogatu karijeru i za njega smo se odlučili upravo zbog iskustva koje ima u međunarodnom fudbalu. Znamo svi kroz šta smo prolazili i kakve smo rezultate postizali. Kao klub smo sebi zacrtali još veće ciljeve i uspehe, želimo da rastemo iz utakmice u utakmicu i iz sezone u sezonu", rekao je Palađi.

Pred nama je period plej-of Lige Evropa i sigurno ćemo sa tako gustim rasporedom imati i teško prvenstvo. Zato smo želeli da novi šef struke ima takvo iskustvo, a gledajući njegov CV zaključili smo da on i njegov tim mogu da nas vode na adekvatan način", dodao je on.

Palađi je dodao da svi u TSC-u cene Klafurićevo bogato trenersko iskustvo i karijeru.

"Radio je kao selektor ženske hrvatske reprezentacije, sa nekoliko klubova iz Arabije u Slaven Belupu, u Legiji je osvojio duplu krunu, bio je u Honvedu i na kraju je i sa Veležom osvojio duplu krunu. On je naš poznanik koji zna kako funkcionišemo kao klub, kakav igrački kadar imamo i koji su naši ciljevi, a verujemo da zna i kako da ih postignemo", rekao je on.

Generalni direktor TSC je iskoristio priliku ida se osvrne na transfer igrača u ovom prelaznom roku.

"Poslednjih godina postižemo dobre rezultate i trudili smo se da u ovom prelaznom roku završimo dovođenje igrača do početka priprema. Uspeli smo u tome, doveli smo 90 odsto onih koje smo odranije pratili i preostalo nam je da dovedemo još dvojicu koji treba da stignu i spremni smo za pripreme u Sloveniji", rekao je Palađi.

Klafurić već sutra polazi na svoje prve, desetodnevne, pripreme sa ekipom TSC u Sloveniju.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track