ZVEZDA BACILA OKO NA NEMCA OD 2.500.000! Pre samo godinu dana koštao je 40.000 - ovo je plan koji su skovali crveno-beli!
Foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

TRANSFER

ZVEZDA BACILA OKO NA NEMCA OD 2.500.000! Pre samo godinu dana koštao je 40.000 - ovo je plan koji su skovali crveno-beli!

Fudbal -

Crvena zvezda trenutno se na Zlatiboru priprema za novu takmičarsku godinu, a čelni ljudi kluba pokušavaju da dovedu pojačanja koja bi Vladan Milojević mogao da uklopi u tim aktuelnog šampiona Srbije.

Kao jedno do potencijalnih rešenja nameće se nemački krilni fudbaler Lorens Enali (22) koji trenutno igra u Poljskoj.

Kako prenosi "reviersport" Crvena zvezda i Ferencvaroš najzainteresovaniji su da u svoje redove dovedu Enalija, ali će konkurenciju imati i od timova iz SAD i Saudijske Arabije.

Krilni napadač prethodnog leta stigao je u Gornjik za 40.000 evra, ali su ga fantastične partije u Poljskoj učinile izuzetno zanimljivim na tržištu, pa je sada cena čak 2.500.000 miliona. Toliko bi Zvezda morala da izdvoji za njegov potpis, a možda čak ne bude dovoljno.

Liga šampiona, lopta, Fudbalska Lopta
foto: Will Palmer/SPP/ATP Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Lorens je odigrao odličnu sezonu i veoma se dobro razvijao tokom boravka u Poljskoj. Ovo, naravno, nije prošlo nezapaženo od strane mnogih klubova i shodno tome bilo je više upita za njega iz različitih klubova iz različitih zemalja. Lorens se oseća kao kod kuće u Gornjiku, Ali mi se i dalje bavimo ovim zahtevima i razgovaramo o tome šta je najbolje rešenje za sve. Naravno, biće potrebno vreme da odlučimo", rekao je agent fudbalera, koji ovih dana sluša ponude iz Srbije, Mađarske i sa drugih krajeva sveta.

Gornjik je već odbio jednu ponudu od 1.500.000 evra, pa je jasno da se Poljacima ne žuri sa prodajom mladog fudbalera koji ima ugovor do leta 2025. godine. Tokom svoje prve sezone u Poljskoj odigrao je 30 mečeva, uz učinak od osam golova i dve asistencije. Najbolje se snalazi na mestu levog krila, ali može da igra i na desnom boku, odnosno kao centralni napadač - iako je tek 172 centimetra visok.

Enali je fudbalski stasao u redovima poznatih nemačkih timova. Nosio je dres Nirberga, Herte, Šalkea i Hanovera, a u Esenu je bio na pozajmici koja mu je pomogla da se privikne na seniorski fudbal. Potpunu afirmaciju stekao je u Gornjiku, a eventualni prelazak u Zvezdu bio bi mu ogroman iskorak.

(Kurir sport/Mondo D.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track