ALBANAC SE "PERE" NAKON PROSTAČKOG GESTA NA EURO! Jezivo vređao Srbe i Makedonce, a sada se pravda - "Zaista nisam vikao..."
Foto: Sergei Mikhailichenko / Zuma Press / Profimedia

bruka

ALBANAC SE "PERE" NAKON PROSTAČKOG GESTA NA EURO! Jezivo vređao Srbe i Makedonce, a sada se pravda - "Zaista nisam vikao..."

Fudbal -

Albanski reprezentativac Mirlind Daku tek sada je prvi put pričao o skandalu koji je režirao na Evropskom prvenstvu, kada je na odvratan način vređao Srbe i Makedonce.

Njega je UEFA suspendovala na dve utakmice, a sada je u razgovoru za ruske medije otkrio da se kaje zbog svega što je uradio.

- Sve je izmaklo kontroli. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri – kazao je Daku i potom dodao:

- Naravno, ova nedelja je bila veoma teška. Suočen sa pritiskom sa kojim se nikada ranije nisam suočio. Našao sam se u centru skandala, zbog čega se veoma stidim. Nisam hteo da izazivam takvu situaciju, a da ne govorim o tome da je izazvala veliku pometnju u medijima. Sve je izmaklo kontroli. Posle nečega ovakvog je stresno, ove misli me ne napuštaju. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri.

Objasnio je Daku zbog čega je imao potrebu da se obratio navijačima nakon utakmice protiv Hrvatske.

- Posle prve utakmice na turniru sa Italijom, naš defanzivac Elseid Hisaj dobio je dosta kritika navijača. Ne samo navijači, već i mediji su vršili pritisak na njega. Posle utakmice sa Hrvatskom želeo sam da ga podržim i otišao sa njim na navijačku tribinu kako bi ga navijači prihvatili, podržali i podelili sa njim ovaj radostan trenutak. Onda su mu dali megafon, bio sam u blizini. Kasnije je megafon bio u mojim rukama i ja sam izustio te reči - rekao je Daku za "Sport Ekspres".

Objasnio je dotični fudbaler zbog čega nije mogao da kontroliše emocije.

- Na ovakvim utakmicama navijači često dozvoljavaju sebi da uzvikuju uvrede na račun navijača drugih zemalja. Ova atmosfera vas prati tokom cele igre i obavija vas. Ovo utiče na sve na stadionu. Taj meč je imao emotivnu završnicu, izjednačili smo u poslednjim minutima, a ja sam debitovao na turniru. Stoga su emocije preplavile. Ovo me uopšte ne opravdava. Odmah posle vike shvatio sam šta sam uradio, rekao sam "Ovo su neprikladne stvari". Bio sam šokiran što sam bio izložen emocijama i dozvolio sebi takve stvari.

Mirlind Daku
foto: Soccer Images / Alamy / Alamy / Profimedia

On kaže da je vređao samo Severnu Makedoniju, a ne i Srbiju.

- Zaista nisam vikao niti govorio ništa o Srbiji. Što je još važnije, uopšte nije trebalo da izgovorim takve reči nijednom od naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar i ne čini me srećnim.

Daku tvrdi da niko iz Srbije nije podneo prijavu protiv njega.

– Nakon incidenta, FS Srbije nije uputio zvanične žalbe UEFA. Odnosno, protiv mene nije bilo nikakvih pritužbi. Ponavljam, ova situacija me ne raduje. Žao mi je i izvinjavam se svima koji su povređeni ovim činom.

Kurir sport

Bonus video:

00:16

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track