SRPSKI ZET POSLAO ŠAMPIONE EVROPE KUĆI: Švajcarac je oženjen Srpkinjom koja s ponosom nosi tetovažu na ćirilici "KRV NIJE VODA"
Foto: Printskrin/Instagram

junak ep

SRPSKI ZET POSLAO ŠAMPIONE EVROPE KUĆI: Švajcarac je oženjen Srpkinjom koja s ponosom nosi tetovažu na ćirilici "KRV NIJE VODA"

Fudbal -

Švajcarska je napravila najveće iznenađenje na Euro 2024, tako što je izbacila selekciju Italije rezultatom 2:0. Azurima je prvi gol dao Remo Frojler, inače srpski zet!

Remo Frojler
foto: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Sjajni fudbaler Bolonje Remo Frojler načeo je Italijane, kada je preciznim udarcem savladao odličnog golmana Đanluiđija Donarumu. Bio je to znak za erupciju oduševljenja na olimpijskom stadionu u Berlinu. Kasnije je Italiju dokrajčio Ruben Vargas.

Remo Frojler oženjen je sa Kristinom Šivčić, Srpkinjom koja je rođena u Švajcarskoj. Švajcarski mediji često pišu o ovom paru, a Kristinu nazivaju skraćeno - Kiki. Navode da su zajedno celu deceniju, a da su se venčali 2019. godine.

Kristina Šivčić, Remo Frojler
foto: Printskrin/Instagram

Postali su i roditelji i dobili sina Romea. Kristina poštuje Švajcarsku, zemlju u kojoj je rođena i u kojoj živi, ali dečaka Romea naučila je da govori srpski i na to je mnogo ponosna.

Deli citate patrijarha Pavla, kao i fotografije svetinja koje posećuje kada poseti zemlju predaka, a s ponosom nosi tetovažu na ćirilici:

- Krv nije voda!

Remo Frojler, Kristina Šivčić
foto: Printskrin/Instagram

Proteklih godina Srbija i Švajcarska često su igrali međusobne mečeve. Tako je bilo na mundijalima u Rusiji i Kataru, a iz oba meča Švajcarci su izašli kao pobednici. Novi okršaj dve selekcije zakazan je za jesen kada kreće Liga nacija.

- Srce mi kuca za obe nacije, jer sam rođena u Švajcarskoj i muž mi igra za njihovu reprezentaciju, ali ne zaboravljam nikad odakle potičem - rekla je jednom prilikom Kristina, koja često dolazi u Srbiju i Beograd, što se može videti po fotografijama koje deli na društvenim mrežama.

Posle utakmice između Italije i Švajcarske, Kristina je postavila na instagramu zajedničku fotku sa suprugom i napisala:

- Bravo, ljubavi moja! Ponosni smo na tebe!

Remo Frojler (32) karijeru je počeo u Vinterturu, a igra je u otadžbini još za Grashopers i Lucern. Od 2016. do 2022. nosio je dres Atalante u Seriji A, kada je otišao u Premijer ligu i obukao dres Notingem Foresta.

Međutim, posle samo jedne sezone vratio se u Italiju i zaigrao za Bolonju, sa kojom je u tek završenoj klupskoj sezoni izborio najveći uspeh kluba, plasman u Ligu šampiona.

Remo Frjoler dres reprezentacije Švajcarske nosi od 2017. godine. Upisao je 71 utakmicu i dao devet golova. Igra na mestu centralnog veznog igrača i jedan je od važnijih fudbalera od poverenja, u taktičkoj postavci selektora Švajcarske Murata Jakina.

Kurir sport

00:22

Srpski navijači u Minhenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track