SRBIJA JE TIM BAREM ZA ČETVRTFINALE: Mnogi novinari i navijači iznenađeni ranom eliminacijom Orlova
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

euro 2024

SRBIJA JE TIM BAREM ZA ČETVRTFINALE: Mnogi novinari i navijači iznenađeni ranom eliminacijom Orlova

Fudbal -
Dejan Ignjatović, Specijalni dopisnik, EURO 2024
foto: Kurir

Nije bilo lako poslednjih dana objašnjavati navijačima i kolegama novinarima iz drugih zemalja zašto nema Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Pogotovo onima koji su vrsni poznavaoci fudbalskih prilika.

Mnogi čudu ne mogu da se načude jer smatraju da Srbija ima jedan od najboljih napadačkih potencijala u vidu Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

Dušan Vlahović
foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

- Vlahović je, po meni, jedan od najboljih napadača u Evropi. Neverovatno mi je da sa takvim napadačima niste prošli dalje - rekao nam je kolega iz Kikera u trenucima dok je njegov nacionalni tim igrao protiv Danske u Dortmundu.

Nekim navijačima Italije koji žive u Kelnu nije pošlo za rukom da obezbede ulaznice za meč protiv Švajcarske. Možda pod određenom dozom ljutnje, jer je njihov tim rano predao evropsku krunu, smatraju da Srbija samo od igrača u Italiji može da napravi bolji tim od njihovog. Zato su prilično u neverici zbog toga što "Orlovi" nisu među 16 u Evropi.

- Vlahović, Kostić, Milenković, Jović, Milinković Savić... nabrajali su naše "Italijane". - Pa, to je ekipa za četvrtfinale najmanje.

Kada se na to dodaju imena Samardžića, Ilića i još nekih igrača koji se nisu ni našli na spisku, deluje da su italijanski navijači prilično u pravu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track