PIKSIJEVA ODLUKA JE MOJ NAJVEĆI PORAZ U KARIJERI! Oglasio se fudbaler kojeg je selektor PRECRTAO PRED EURO!
Foto: Starsport

RAZOČARAN

PIKSIJEVA ODLUKA JE MOJ NAJVEĆI PORAZ U KARIJERI! Oglasio se fudbaler kojeg je selektor PRECRTAO PRED EURO!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije neslavno je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a i danima nakon eliminacije postoji utisak da smo mogli više na kontinentalnoj smotri.

Reprezentativci koje je selektor Dragan Stojković poveo na turnir osvojili su dva boda remijima protiv Slovenije i Danske, a ovog puta među njima nije bilo Filipa Đuričića.

Iskusni fudbaler, nekadašnji omladinac Crvene zvezde, precrtan je pred početak turnira kako bi šansu dobili mlađi.

To je veoma teško prihvatio, pa sa ove tačke gledišta ističe da je propuštanje Evropskog prvenstva u dresu Srbije poraz za čitavu njegovu karijeru tokom koje je igrao u Holandiji, Portugalu, Nemačkoj, Engleskoj, Italiji...

- Prošlu godinu sam počeo vrlo dobro, ali osećao sa pritisak, jer nisam bio standardan. Sve je to uticalo na mene, razmišljao sam da li ću biti u timu Srbije za Prvenstvo Evrope. Na kraju nisam otišao. To je bio veliki poraz za moju celu fudbalsku karijeru. Verujem da ću ove sezone biti bolji i opušteniji - istakao je Đuričić u razgovoru sa grčkim medijima.

Filip Đuričić
foto: Starsport

Podsećamo, Filip Đuričić je kratkim saopštenjem potvrdio da napušta reprezentaciju nakon što je objavljeno da nije na spisku putnika za Nemačku. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 44 meča i postigao pet golova, a bio je akter Svetskog prvenstva u Kataru gde je nastupio na utakmicama protiv Švajcarske i Kameruna.

Što se tiče klupske karijere, Đuričić je ponikao u Crvenoj zvezdi i nikada nije dobio šansu u seniorskoj konkurenciji. Sa 15 godina se preselio u Olimpijakos, ali se ubrzo vratio u Srbiju i prvu seniorsku sezonu odigrao je u dresu Radničkog iz rodnog Obrenovca. Usledili su Herenven, Benfika, pozajmice u Majnc, Sautempton i Andreleht, zatim Sampdorija i Benevento, pa Sasuolo, ponovo Sampdorija i na kraju Panatinaikos.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:41

Kolarov među navijačima Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track