"MORAŠ BITI ĐON-OBRAZ ZA ONO ŠTO JE TADIĆ URADIO, A PIKSI..." Čuveni Hrvat BRUTALNO ocenio debakl Orlova i ponašanje selektora!
Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

EURO 2024

"MORAŠ BITI ĐON-OBRAZ ZA ONO ŠTO JE TADIĆ URADIO, A PIKSI..." Čuveni Hrvat BRUTALNO ocenio debakl Orlova i ponašanje selektora!

Fudbal -

Reprezentacije Hrvatske, kao i Srbija, završila je remijem protiv Italije učešće na Evropskom prvenstvu u grupnoj fazi, kao jedna od samo osam ekipa koja se odmah vratila kući.

U analizi učešća "Vatrenih" na velikom turniru, nekadašnji fudbaler Branko Strupar rekao je za portal Index.hr da je Srbija izgledala "posvađano" na utakmicama Evropskog prvenstva.

Nekadašnji reprezentativac Belgije i fudbaler Derbi Kauntija, Genka i Dinamo Zagreba bio je otvoren i oštar u komentarima.

"Mi smo dostojanstveno istrpeli neuspeh na Euru. Srbi su išli s previsokim očekivanjima, a imali su tešku grupu. Što je najbolje, u prvoj utakmici i porazu nisu igrali loše protiv očajne Engleske. Gledao sam Srbiju na Euru i prvo što primećujem je da im ekipa izgleda posvađano na terenu", kazao je on.

Dragan Stojković Piksi
foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Govorio je Strupar i o izjavi Dušana Tadića da je najbolji igrač u ekipi, najspremniji, da zaslužuje da igra od prvog minuta... Kapitenove reči posle Engleske šokirale su nekadašnjeg fudbalera.

"Onda ona Tadićeva izjava nakon što nije bio starter, da je on najbolji i mora igrati. Pa, moraš biti đon-obraz ako ne startuješ, a to kažeš. To ne bi rekli Ronaldo i Mesi u najboljim danima. Takve stvari ruše atmosferu u ekipi i timski duh. Nedopustivo je i ono što je napravio njihov golman Vanja Milinković-Savić, koji se usred Eura potukao u kafiću".

Dušan Tadić, EURO 2024, Srbija
foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Govorio je na kraju i o selektoru Draganu Stojkoviću i nazvao njegovo ponašanje "čudnim".

"Piksi je veliki egotrip, a nema kontrolu nad zvezdama. Čudno se ponašao u Nemačkoj, davao nesuvisle odgovore. Ne mogu tvrditi da je bio pijan, ali bio je jako čudan. Uglavnom, Srbi su šampioni proizvodnje nemira kada im mir najviše treba", zaključio je nekadašnji fudbaler.

Kurir sport / Index / Mondo

Bonus video:

00:17

Piksi bacio akreditaciju po završetku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track