BELINGEM I RAJS SU VELIKI IGRAČI, ALI KAO LJUDI... SRAMOTA ŠTA RADE OVI MOMCI: Jedan se hvatao za međunožje, drugi psovao Slovake!
Foto: Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia

prostaci

BELINGEM I RAJS SU VELIKI IGRAČI, ALI KAO LJUDI... SRAMOTA ŠTA RADE OVI MOMCI: Jedan se hvatao za međunožje, drugi psovao Slovake!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Engleske uz veliku dozu sreće plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, nakon što su pobedili Slovačku rezultatom 2:1, posle produžetaka.

Deklan Rajs, Džud Belingem
foto: BEAUTIFUL SPORTS/Meusel / imago sportfotodienst / Profimedia

Slovaci su većim delom utakmice bili bolji rival, imali konkretnije šanse, igrali srcem i hrabro se borili. Englezi jesu imali veći posed lopte, ali je njihova igra bila bezidejna i jalova.

Poveli su Slovaci golom Ivana Šranca u 25. minutu, a Englezi su došli do izjednačenja u petom minutu sudijske nadoknade, pred kraj utakmice fudbalskim umećem Džuda Belingema. Radost Gordom albionu doneo je Hari Kejn u prvom minutu produžetka.

Kada je odlični sudija Umut Meler iz Turske odsvirao kraj došlo je do nemilih scena posle utakmice. Umesto da slave srećnu pobedu, dve najveće zvezde reprezentacije Engleske, igrači koji vrede 100 miliona evra, pokazali su se, blago rečeno kao prostaci i nevaspitani degenerici.

Džud Belingem je prolazio pored klupe reprezentacije Slovačke i pokazivao na međunožje. Želeći da pokaže... Šta? Zna samo on. Džabe svi milioni koje ovaj mladić zarađuje igrajući u Realu iz Madrida, džabe fudbalsko umeće koje poseduje. Nekada je više od svega važno biti čovek. A, da bi to postao, ovaj mladić moraće još mnogo da uči, a i njegovi roditelji da se zapitaju, kako su ga vaspitali, jer on ima svega 22 godine.

Još jedna velika zvezda reprezentacije Engleske, pala je na najvažnijem ispitu. Deklan Rajs (25), fudbaler Arsenala, takođe je po završetku utakmice imao prostački performans. I on je prišao klupi Slovačke, a onda psovao i vređao selektora te zemlje Italijana Frančeska Kalconu (55) koji mu po godinama može biti otac. Video koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje koje reči izgovara Rajs. Nisu za prenošenje, najblaže rečeno...

Slovački mediji frapirani su ponašanjem engleskih fudbalera, posebno Džuda Belingema i Deklana Rajsa. Posle velike borbe na terenu koja je trajala 120 minuta, Slovaci su zaslužili daleko više poštovanja od nadmenih, oholih, prepotentnih i arogantnih Engleza.

Ni engleski simpatizeri nisu oduševljeni onim što su dve velike zvezde reprezentacije pokazale posle utakmice sa Slovačkom. Na društvenim mrežama može se pročitati tek poneki komentar osude ovakvog ponašanja. Neki Englezi su toliko oholi da u svojim komentarima pišu da Džud Belingem i Deklan Rajs imaju u sebi više irske, nego engleske krvi, pa da ih je zbog toga ponela atmosfera. To jeste istinito, ali nije tačno, niti može biti opravdanje za onakvo bestijalno ponašanje.

Kurir sport

00:22

Srpski navijači u Minhenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track