NIJE SVE U NOVCU, PITAJTE DŽEKA! Ovo je na granici LUDOSTI! Njegov transfer ZAPREPASTIĆE SVET, odrekao se više od 30 miliona evra!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

NESTVARNO

NIJE SVE U NOVCU, PITAJTE DŽEKA! Ovo je na granici LUDOSTI! Njegov transfer ZAPREPASTIĆE SVET, odrekao se više od 30 miliona evra!

Fudbal -

O šokantnom transferu Edina Džeka piše se već nedeljama u hrvatskim, turskim, ali i italijanskim medijima.

Turci su praktično u neverici jer je Džeko, kako pišu, odbio 35 miliona evra za dve sezone u Al Ainu iz Saudijske Arabije, ali i pet miliona za još jednu sezonu u Interu.

Insistirao je da na leto 2023. godine pređe u Fenerbahče u kojem je igrao za 4,2 miliona.

Nije mali novac, ali u poređenju sa, pre svega bogatom ponudom Arapa koji su i ovog leta zainteresovani, u pitanju je "sića".

Edin Džeko
foto: EPA/ERDEM SAHIN

Zbog toga su još više u čudu u Turskoj sada kada je Džeko dobio dozvolu novog trenera, Žozea Murinja, da napusti klub i radi na izlaznom transferu u splitski Hajduk.

Potpuno neverovatno zvuči, ali navijači davno posrnulog giganta jugoslovenskog i hrvatskog fudbala mogli bi u narednoj sezoni da gledaju "Bosanskog dijamanta" u dresu voljene ekipe.

Jasno je da Hajduk ne može ni da se približi basnoslovnim sumama, ali Turci veruju da je isto tako jasno i zbog čega Džeko želi da igra za ovaj tim.

"Džeko planira da igra još dve godine, a planira da se posle karijere bavi biznisom, a ne fudbalom. Gotovo sva njegova poslovna ulaganja su u Hrvatskoj", navodi turski "Fotospor".

Hajduk Split, Poljud, Hajduk
foto: Zvonimir Barisin / Pixel Media / Profimedia

Hrvatski portal "Index" dodaje da Džeko ima nekretnine u Splitu, dok u, nešto više od 200 kilometara udaljenom, Dubrovniku ima kuću i ozbiljan posao u ugostiteljstvu.

Džeko je 2021. godine dobio hrvatsko državljanstvo i u Splitu bi se verovatno osećao kao kod kuće, a nema sumnje da bi ga navijači obožavali.

Pored njega, pominje se da bi u Hajduk mogao da dođe i Ivan Rakitić. Sa njim i Džekom u timu, Ivan Perišić i Marko Livaja, dobili ogromnu podršku na putu ka prvoj tituli još od 2005. godine.

Podsetimo, funkciju šefa stručnog štaba je nedavno preuzeo Đenaro Gatuzo, sportski direktor je Nikola Kalinić... Velika su imena u Splitu.

Edin Džeko je u Fenerbahče stigao u isto vreme kada i Dušan Tadić, a njihova prva zajednička sezona završena je neuspehom, odnosno drugim mestom na tabeli turske Superlige sa 99 bodova, tri manje od Galatasaraja.

Edin Džeko, Dušan Tadić
foto: Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Rekorder reprezentacije Bosne i Hercegovine po broju odigranih utakmica (134) i postignutih golova (65) je započeo karijeru u Željezničaru odakle je otišao u Češku gde je igrao za Teplice. U Volfsburg je stigao 2007. godine ,a četiri godine kasnije u transferu vrednom 37 miliona evra pojačao je Mančester siti. Igrao je još za Romu i Inter pre dolaska u Fenerbahče.

U svakom dresu je ostavio ozbiljan trag i stigao do velikog broja golova.

Bonus video:

00:15

ŽENA FUDBALERA IMA 3 DECE, A STIŽE SVE: Amra Džeko pokazala kako VEŽBA kada su joj tu MALIŠANI! HIT SNIMAK (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track