MAMIĆ OBJASNIO KAKO SE IZVLAČI NOVAC IZ VELIKIH TIMOVA! Govorio o transferu koji je ZAPALIO REGION: "Ulazimo u kancelariju..."
Foto: HRVOJE POLAN / AFP / Profimedia

sve je otkrio

MAMIĆ OBJASNIO KAKO SE IZVLAČI NOVAC IZ VELIKIH TIMOVA! Govorio o transferu koji je ZAPALIO REGION: "Ulazimo u kancelariju..."

Fudbal -

Zdravko Mamić i njegov rođeni brat Zoran važili su za najveće "mahere transfera" na Balkanu pošto je u njihovo vreme Dinamo u inostranstvo prodao veliki broj fudbalera i to za ogroman novac. Među njima je bio i transfer iz 2007. godine, kada je Dinamo za 13,5 miliona evra prodao napadača Eduarda da Silve u Arsenal.

Još kao tinejdžer je Eduardo stigao u akademiju Dinama, polako se probijao i dobio hrvatski pasoš, a potom je slavni engleski klub zakucao na vrata "Maksimira". Dogovorili su se lako, utanačili sve detalje, ali potom je Zorana Mamića dočekalo vrlo neprijatno iznenađenje kada je došao u London. U podkastu "Dvije strane" ispričao je kako se zapravo "završavaju transferi", čak i kada se pregovara sa najvećim klubovima sveta.

"Ja vam mogu ispričati situaciju oko transfera Eduarda da Silve, kako to funkcioniše. Sve smo dogovorili i došli smo na potpis ugovora u London. Ulazimo u kancelariju, sede dva Pakistanca ili Indijca. Nikad ih nismo videli. I nismo u tom trenutku ni pitali, došli su ugovori i proveravamo ih i vidim da su za posrednike kluba ili posla - napisana imena ta dva brata. Pitam ko su oni, kažu mi da su oni agenti koji su uradili taj posao. Pitam ja tu Eduarda da li ih poznaje? Ja ih prvi put vidim u životu. Arsenal je njih centrirao iz svog interesa i rekao sam da to neću potpisati. Ja u ime Dinama, a Eduardo u svoje ime. Nikad ih nismo videli. Tada još TMS sistem nije bio na snazi, Arsenal je sebi za agente izabrao njih i platio im proviziju", ispričao je Zoran Mamić koji je u Dinamu bio na poziciji igrača, trenera i direktora.

U međuvremenu, Zoran i Zdravko Mamić optuženi su da su "izvlačili" novac iz Dinama i postupak je u toku, a već duže vreme njih dvojica nisu u Hrvatskoj.

Kurir sport / Mondo / Podkast Dvije strane

BONUS VIDEO:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track