ZVEZDA JE VELIKA, ZATO SAM I DOŠAO: Levi bek iz Južne Koreje stigao na Marakanu! Imao je i poruku za Delije!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

marakana

ZVEZDA JE VELIKA, ZATO SAM I DOŠAO: Levi bek iz Južne Koreje stigao na Marakanu! Imao je i poruku za Delije!

Fudbal -

FK Crvena zvezda danas je u medija centru na stadionu "Rajko Mitić", promovisala novo pojačanje, levog beka iz Južne Koreje Jung Vu Seola.

Jung Vu Seol, Seol Jung Vu
foto: www.crvenazvezdafk.com

Reprezentativac Južne Koreje potpisao je ugovor na tri, plus jednu godinu sa Crvenom zvezdon i zadužio dres sa brojem 66, koji je prošle sezone nosio njegov zemljak In Bom Hvan.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela bio je zadovoljan dolaskom Seola.

- Seol je levi bek, igra na deficitarnoj poziciji, i dolazi iz Južne Koreje. Ima veliko iskustvo igranja za Ulsan i reprezentaciju. Dugo smo tražili rešenje za poziciju levog beka i sada smo je našli. Želeli smo ga i zimus, ali tada nismo uspeli da se dogovorimo sa klubom. Sada jesmo i na naše veliko zadovoljstvo, Seol je novi igrač Crvene zvezde. Uskoro će se Seol priključiti treninzima, dok je Puma lakše povredio rame, ali očekujem da će da nastupi u prvoj ili drugoj utakmici u Rusiji. Tačno je da Seol ne zna engleski jezik, ali je u fazi učenja. Imali smo takvih slučajeva i ranije, i ne bude teško fudbalerima da se prilagode, jer im dovedemo prevodioca. Što se tiče aktivnosti u prelaznom roku, tražimo igrača na poziciji krila i alternativu na špicu. Sve ostalo će da zavisi od odlazaka. Što se Hvana tiče, nismo pričali o odlasku, putuje sa nama na pripreme u Rusiju - istakao je Mrkela.

Mitar Mrkela
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nakon tradicionalnog slikanja, predstavnicima medija se obratio i Seol.

- Srećan sam što sam ovde, u velikom klubu. Uzbuđen sam, daću sve od sebe da se što bolje spremim i odgovorim zahtevima. Smatram da sam ozbiljan, posvećen i strastven fudbaler. Mislim da mogu energijom da doprinesem timu i da je to ono što me najviše karakteriše - počeo je Seol.

Objasnio je i zbog čega broj 66.

- Moj otac je rođen te godine. Još od prve profesionalne utakmice, nosio sam 66. Pitao sam Hvana da promeni broj i dogovorili smo se. Znam da je igrao dobro noseći 66 i daću sve od sebe da opravdam to. Hvan mi je dobar prijatelj iz reprezentacije. Mnogo smo razgovarali o Zvezdi i uputio me je u kulturu kluba. Mnogo toga već sad znam o Zvezdi.

Jung Vu Seol, Seol Jung Vu
foto: www.crvenazvezdafk.com

Govorio je i o fantastičnim navijačima Crvene zvezde.

- Znao sam i pre nego što sam razgovarao sa Hvanom koliko je Zvezda velika. Gledao sam utakmice u Ligi šampiona, a zapravo i u Južnoj Koreji se dosta priča o srpskom večitom derbiju. Upućen sam zaista u sve, i jedva čekam da zaigram pred Zvezdinim navijačima. Znam koliko su strastveni i uživaću u tome da igram na punoj Marakani - rekao je Seol.

Kurir sport

00:11

Delije koreografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track