DA LI JE RADE BOGDANOVIĆ SADA PRETERAO?! Uvek kaže ono što misli, evo kako je pričao o fudbaleru Slovenije kojem se ŽIVOT RASPADAO
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia / Printscreen

EURO 2024

DA LI JE RADE BOGDANOVIĆ SADA PRETERAO?! Uvek kaže ono što misli, evo kako je pričao o fudbaleru Slovenije kojem se ŽIVOT RASPADAO

Fudbal -

Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler, sada analitičar i komentator poznat po tome što uvek kaže ono što misli, još jednom je surovo iskreno govorio o utakmicama Evropskog prvenstva.

Ovaj put je nakon poraza Slovenije od Portugala u osmini finala nakon penal serije istakao da je selektor Slovenaca, Matjaž Kek, napravio grešku uvođenjem Josipa Iličića.

Ilićić je jedan od najboljih fudbalera Slovenije svih vremena i ušao je na teren u 106. minutu. On je u penal seriji prvi šutirao, a njegov udarac, kao i udarce Balkoveca i Verbiča je odbranio Diogo Kosta.

- Ja bih bio sretan da su Slovenci prošli. Na kraju, sitnice su odlučile meč. Kada četiri utakmice ne izgubite, pored ovakvog fajta... Međutim, neiskustvo. Ne može trener da uvede dvojicu, a jedan ima psihičkih problema. Najgori mogući izbor selektora Keka je da dva levonoga fudbalera uvedeš - rekao je Bogdanović u emisiji "RTS-a" posvećenoj Evropskom prvenstvu.

Josip Iličić
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

On je tako podsetio na probleme koje je imao Iličić zbog kojih je napravio veliku pauzu u karijeri. Puno se pisalo o njegovoj situaciji, jedna verzija priče je bila ta da je uhvatio suprugu u prevari i da se zbog toga psihički potpuno slomio, upao u depresiju i da nije mogao da se fokusira na fudbal.

U svakom slučaju, u poslednjim mesecima u Atalanti nije igrao, a nakon odlaska iz Bergama potpisao je za Maribor. Bilo je problema nakon početka pandemije korona virusa, a zatim i kasnije. U 2022. godini igrao je na šest utakmica, a na svih šest je ulazio sa klupe.

Osvrnuo se i na prilike koje je imao Benjamin Šeško, napadač koji je mogao da donese pobedu Slovencima.

- Šeško? Momak, kad ćeš ako nećeš večeras. Pobegneš, ne šutneš, nego zgužvaš loptu levom nogom. To je presudilo večerašnju utakmicu. U idealnom momentu je mogao da reši, ali nije - rekao je o jednoj prilici Bogdanović, a onda komentarisao i drugu dobru situaciju:

Rade Bogdanović
foto: Screenshot

- Najgore što može da uradi jeste da "telefonira". Položaj telom je govorio gde će da šutira. Mogao je sve da radi isto kao u prvoj situaciji kao sa Pepeom, da uđe u liniju, to je faul... Igrač vredi 50 miliona, a zgužva loptu levom nogom - zaključio je Rade Bogdanović.

Bonus video:

00:22

Navijaci Srbije i Slovenije zajedno ulaze na stadion

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track