TEŽAK ISPAD VELIKE ZVEZDE POSLE PORAZA! Jedan od najboljih fudbalera sveta NA STUBU SRAMA zbog onoga što je uradio (VIDEO)
Foto: Printscreen

EURO 2024

TEŽAK ISPAD VELIKE ZVEZDE POSLE PORAZA! Jedan od najboljih fudbalera sveta NA STUBU SRAMA zbog onoga što je uradio (VIDEO)

Fudbal -

Belgija je ispala sa Evropskog prvenstva posle poraza od Francuske 1:0, a Kevin De Brujne nije bio raspoložen za razgovor posle ovog meča.

Pošto je autogolom Jana Vertongena njegov tim ispao i pošto će ovo biti poslednje takmičenje mnogim igačima iz "zlatne generacije" belgijskog fudbala, dobio je nezgodno pitanje lider tima.

- Zašto belgijska zlatna generacija nije osvojila ništa - pitao je italijanski novinar Tankredi Palmijeri, što je razgnevilo vezistu Mančester sitija.

- Šta je zlatna generacija? Hoćeš da kažeš da Francuska, Engleska, Španija i Nemačka nemaju "zlatne generacije"? Ok - rekao je on, okrenuo se i onda se čulo kako kaže: "Glupane!".

Već nema nekih igrača iz te "zlatne generacije" u ovom timu, pa su se tako oprostili fudbaleri poput Drisa Mertensa, Edena Azara i Tobija Aldervilda, Tibo Kurtoa je bio povređen za ovaj tirnir, dok na spisku nema Kristijana Bentekea i Mičija Batšuajia.

Aksel Vitsel ima mnogo manju ulogu, a u godine ulaze i Romelu Lukaku, Janik Karasko, Toma Menije, Jan Fertongen i upravo Kevin De Brujne. Na Evropskom prvenstvu 2016. i 2020. ispali su u četvrfinalu, na Svetskom prvenstvu 2018. bili su treći, a 2022. su ispali u grupi.

- Hahaha De Brujne me je upravo nazvao glupanom. Hej Kevine, mali podsetnik za tebe: zlatne generacije Francuske, Engleske, Nemačke i Španije koje si pomenuo su sve došle do finala - napisao je Palmijeri na drušrvenoj mreži "X".

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:16

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track