DA LI FUDBALER KOJI JE STAVIO RONALDA U DŽEP DOLAZI U ZVEZDU? Ovo su svi detalji - cena mu je vrtoglavo skočila!
Foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

rusi trgovci

DA LI FUDBALER KOJI JE STAVIO RONALDA U DŽEP DOLAZI U ZVEZDU? Ovo su svi detalji - cena mu je vrtoglavo skočila!

Fudbal -

Prošlog leta FK Crvena zvezda dobrano je bio zainteresovan za dovođenje Vanje Drkušića iz Sočija.

Vanja Drkušić
foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Pouzdani štoper Vanja Drkušić (24) želeo je da napusti Rusiju i obuče crveno-beli dres. Čak je u intervjuima potencirao priču da od malih nogu navija za Crvenu zvezdu i da bi mu bio san da kroči na Marakanu. Zbog tih izjava navodno mu je propao transfer u zagrebački Dinamo koji su stopirali navijači BBB.

Gazda Sočija Boris Rotenberg tražio je prošlog leta 3.000.000 evra za Vanju Drkušića, a Crvena zvezda je taj novac uložila za dovođenje In Bom Hvana. Deluje da klub nije pogrešio. Ovog proleća ponovo su se crveno-beli zainteresovali za Slovenca srpskog porekla, ali Rusi nisu bili raspoloženi za prodaju pre evropskog prvenstva.

Imao je gazda Sočija Boris Rotenberg odličan osećaj, jer je Vanja Drkušić odigrao bez greške na Evropskom prvenstvu. U direktnim duelima sa Rasmusom Hejlundom iz Danske, Harijem Kejnom iz Engleske i Aleksandrom Mitrovićem iz Srbije, izlazio je kao pobednik. Bilo je tako i u borbi sa Kristijanom Ronaldom, u osmini finala Evropskog prvenstva.

Vanja Drkušić
foto: Dmitry Feoktistov / TASS / Profimedia

Impresivne partije Vanje Drkušića samo su došle kao šlag na tortu gazdi Sočija, koji je sada podigao cenu i sloboda reprezentativca Slovenije košta neverovatnih - 7.000.000 evra.

Kako je ruskim medijima rekao Mladen Ratkovica, agent Vanje Drkušića, za njegovog klijenta postoji veliki interes od klubova iz najjačih liga Evrope. Novinar Ivan Karpov otkrio je da su to Benfika, Hofenhajm, Alaves i čak tri kluba iz Premijer lige Rusije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track