TUGA! UMRO LEGENDARNI JUGOSLOVENSKI FUDBALER: Pamtiće se njegove igre protiv Crvene zvezde i gol Partizanu
Foto: Privatna arhiva

ODLAZAK VELIKANA

TUGA! UMRO LEGENDARNI JUGOSLOVENSKI FUDBALER: Pamtiće se njegove igre protiv Crvene zvezde i gol Partizanu

Fudbal -

Fikret Kurgaš, nekadašnji fudbaler Zemuna i Milicionara, preminuo je posle kraće bolesti u rodnom Bijelom Polju u 65. godini.

Fikret Kurgaš igrao je na poziciji centarfora, a kao profesionalni fudbaler ograo je od 1992. do 2001. godine na terenima Srbije i Crne Gore. Bio je izrazito snažan, ali i vrlo spretan napadač. Cenjen zbog postizanja golova, ali i pravovremenih asistencija.

Ponikao je u rodnom Jedinstvu iz Bijelog Polja u Crnoj Gori. Igrao je u Drugoj ligi Jugoslavije, ali i u Španiji. Posle raspada SFR Jugoslavije stigao je u beogradski Hajduk sa Liona, a potom je nosio dresove Zemuna, Milicionara i Budućnosti iz Valjeva.

Fikret Kurgaš
foto: Privatna arhiva

Fikret Kurgaš završio je Pravni fakultet u Prištini 1983. godine, a u Beogradu Višu trenersku školu 2000. godine. Po završetku fudbalske karijere radio je kao pravnik, bavio se advokaturom, bio je član Sudskog saveta Crne Gore.

Ostaće upamćen po sjajnim partijama u dresu Zemuna. U meču između tima iz Gornje varoši i Crvene zvezde na Marakani Fikret Kurgaš zaradio je tešku povredu zgloba. Dao je gol Partizanu, takođe u dresu Zemuna.

Sahrana Fikreta Kurgaša je u sredu, u 16.00 časova u Bijelom polju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track