IVICA OLIĆ NOVI SELEKTOR MLADE FUDBALSKE REPREZENTACIJE HRVATSKE: Radujem se radu sa našim talentovanim igračima
Foto: Profimedia

PROMENE

IVICA OLIĆ NOVI SELEKTOR MLADE FUDBALSKE REPREZENTACIJE HRVATSKE: Radujem se radu sa našim talentovanim igračima

Fudbal -

Fudbalski savez Hrvatske imenovao je Ivicu Olića za selektora mlade fudbalske reprezentacije Hrvatske, što je uzrast do 21 godine.

Olić je dogovorio saradnju sa predsednikom Fudbalskog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio je Izvršni odbor saveza, prenela je Hina.

Mlada hrvatska reprezentacija u septembru nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj, utakmicama protiv Farskih Ostrva i Portugala, a Olić će tada debitovati na klupi. Olić je ekipu preuzeo od Dragana Skočića.

"Izuzetno sam ponosan i počastvovan što sam dobio priliku da vodim mladu hrvatsku reprezentaciju i zahvaljujem na poverenju predsedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza. Radujem se radu sa našim talentovanim igračima i verujem da ćemo biti uspešni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktuelni ciklus i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Ekipa ima veliki potencijal, a cilj je da pružim podršku igračima i smernice kako bi razvili talenat i postigli uspeh koji zaslužuju", rekao je Olić.

Olić je do sada radio kao trener u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a kao pomoćnik selektora Zlatka Dalića osvojio je srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, bronzu u Kataru četiri godine kasnije i srebrnu u Ligi nacija.

Uz rad u stručnom štabu reprezentacije Olić je radio i u CSKA iz Moskve.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track