TAMNOPUTI SRBIN KOJI IMA SAMO 19 GODINA POTPISAO ZA GIGANTA IZ BELGIJE: Visok je dva metra i podseća na Nikolu Žigića!
Foto: Printskrin/Instagram

biser

TAMNOPUTI SRBIN KOJI IMA SAMO 19 GODINA POTPISAO ZA GIGANTA IZ BELGIJE: Visok je dva metra i podseća na Nikolu Žigića!

Fudbal -

Zanimljiva vest dolazi iz Belgije, a tiče se Srbije i jednog talentovanog mladog fudbalera.

Aleksandar Stanić
foto: Printskrin/Instagram

Mladi napadač Aleksandar Stanić potpisao je ugovor sa Antverpenom, jednim od najstarijih i najtrofejnijih klubova u Belgiji. Mladić koji ima 19 godina i koji je visok 198 centimetara igrao je za Mehelen, a u novoj sezoni biće član mladog tima Anderlehta.

Otac Aleksandra Stanića je Srbin, a njegova majka je iz Afrike, iz Burkine Faso, tako da mladić u budućnosti može da igra za obe reprezentacije, ali i Belgiju jer je rođen u toj zemlji, u Briselu. Tačnije, mladi napadač igrao je za selekciju Belgije do 18 godina i to četiri utakmice. Prema saznanjima Kurira, slabo govori srpski jezik.

U prošloj sezoni Aleksandar Stanić je odigrao sjajno i u omladinskoj ligi imao fenomenalan učinak. Na 32 utakmice postigao je 16 golova, što je odličan prosek za napadača. Na ukupno 54 meča za mladi tim Mehelena, Stanić je postigao 23 gola. Prema informacijama iz Belgije, tamnoputi Srbin će biti na oku treneru prvog tima Antverpena Jonasu De Roku.

Nikola Žigić
foto: Starsport©

Aleksandar Stanić visinom i fizičkim karakteristika neodoljivo podseća na čuvenog srpskog centarfora Nikolu Žigića. Visok je skoro dva metra i najveća prednost su mu skok igra i prekidi. Desna noga mu je jača od leve. Belgijski mediji za njega pišu - napadač izuzetne građe, fizičke snage, i tehnike za svoju visinu.

Ponikao je Aleksandar Stanić omladinskoj školi Anderlehta, a potom je bio član Lokerena i Mehelena. Jednu sezonu proveo je na pozajmici u Italiji, gde je igrao za mladi tim Pize.

Kurir sport

00:09

Srpski navijači napravili show u centru Minhena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track