DESETINE HILJADA NAVIJAČA DOČEKALO FUDBALERE GRUZIJE: Spektakularni snimci iz Tbilisija! Igrači dobili ordenje i postali HEROJI!
Foto: Telegram

ludnica

DESETINE HILJADA NAVIJAČA DOČEKALO FUDBALERE GRUZIJE: Spektakularni snimci iz Tbilisija! Igrači dobili ordenje i postali HEROJI!

Fudbal -

Desetine hiljada ljudi dočekalo je na ulicama Tbilisija fudbalere Gruzije, koji su se vratili sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Gruzija
foto: Davit Kachkachishvili / AFP / Profimedia

Jedini debitant na EURO 2024 fudbalska reprezentacija Gruzija ostavila je sjajan utisak u Nemačkoj. U konkurenciji Portugala, Turske i Češke izborili su Gruzini prolaz u osminu finala, gde su poraženi od Španije, rezultatom 1:4.

Gruzija predvođena sa tri vrhunska fudbalera Hvičom Kvarachelijom, Giorgijem Mamardašvilijem i Žoržom Mikautadzeom, poražena je u grupi od Turske (1:3), igrala nerešeno sa Češkom (1:1) i potom pobedila jednog od favorita za titulu, selekciju Portugala (2:0) i tako na impresivan način izborila prolaz u nokaut fazu.

Po povratku u Gruziju, fudbalere je od aerodroma do glavnog trga u Tbilisiju, pozdravljao ogroman broj ljudi. Više desetina hiljada građana izašlo je na ulice da vidi nacionalne junake.

Gruzija
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Igrači i stručni štab reprezentacije Gruzije provezli su se u otvorenom autobusu centralnom Avenijom Čavčavadze do Trga slobode, gde su bukvalno višeminutne ovacije.

Gruzijski golman Mamardašvili pevao je pesmu zajedno sa hiljadama navijača. Predsednik zemlje uručio je igračima i treneru Francuzu Viliju Sanjolu ordene časti za igre na EURO 2024.

Gruzija, Hviča Kvarachelija
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dodela nagrada održana je na specijalno postavljenoj bini na Trgu slobode.

Kurir sport

00:09

Srpski navijači napravili show u centru Minhena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track