POKER BRĐANA NA BLEDU! Čukarički raspucan protiv Primorja - pogledajte najzanimljivije momente sa utakmice! VIDEO
Foto: FK Čukarički

pripreme

POKER BRĐANA NA BLEDU! Čukarički raspucan protiv Primorja - pogledajte najzanimljivije momente sa utakmice! VIDEO

Fudbal -

Čukarički je slavio pobedu u drugom prijateljskom meču na Bledu, protiv novog člana elitnog karavana Slovenije, ekipe Primorja – 4:0. Posle lošijeg prvog poluvremena, Brđani su bili mnogo bolji u nastavku, kad su trijumf obezbedili uz dva gola novajlije Lazara Tufegdžića, koji je pogađao u 48. i 65. minutu, kao i dva pogotka Kovača, koji je bio precizan u 60. i 79. minutu.

Ponovo je Goran Stanić promešao startne postave, a protiv Primorja je igrao sa po dva različita tima svako od poluvremena. U prvom nije bilo mnogo uzbuđenja, mreže su ostale mirne. Nabjliži vođstvu bi je novi član elitnog ranga u Sloveniji Primorje, u osmom minutu šutirao je Bešir sa 14 metara, ali je pogodio prečku.

Čukarički
foto: FK Čukarički

Uzvratio je Čukarički četiri minuta kasnije, i to posle kornera ekipe iz Ajdovščine, kontru je povukao Andrej Subotić, koji je uposlio Ivanovića, njegov udarac odbranio je golman Macan. Probao je Čandić u 17. minutu, ali je šutirao visoko preko gola Mirkovića, dok je na isti način tri minuta kasnije uzvratio Melo, nepreciznim udarcem sa distance.

Mogli su Brđani do vođstva u 29. minutu, Nikčević je uposlio agilnog Andreja Subotića, koji je video istrčalog golmana Primorja, šutirao je sa 25 metara, ali ga je jedan igrač slovenačkog tima izblokirao u poslednji čas. Do kraja poluvremena vredna pomena je bila još samo šansa Ignjatovića, čiji je šut sa 20 metara uz malo poteškoća ukrotio Macan.

Već prva šansa u nastavku donela je vođstvo Brđanima, Stanković je dobio malo više prostora po desnoj strani, sjajno je centrirao, a na drugoj stativi sa sedam metara glavom je neodbranjivo tukao Tufegdžić – 1:0.

Čukarički
foto: FK Čukarički

Bio je Čukarički mnogo bolji u drugom poluvremenu, pa je u 60. minutu duplirao prednost. Ponovo je Stanković odlično centrirao sa desne strane, Tedić je petom odložio loptu, a sve to je odlično ispratio Kovač, koji je lako ubacio loptu u mrežu Primorja – 2:0. Samo pet minuta kasnije ponovo odlična akcija po desnoj strani, ovoga puta Docić je centrirao, a Tufegdžić je nogom pogodio mrežu Primorja – 3:0.

Najlepša akcija na meču bila je ona iz 79. minuta, započeo je Kovač, koji se klizećim startnom izborio za loptu na sredini terena, potom je Docić odložio na levu stranu ka Tufegdžiću, čiji je centaršut sjajno ispratio Kovač za svoj drugi, a četvrti gol belo-crnih – 4:0.

U meču protiv Primorja uz strelce i asistente značajnu ulogu imali su najmlađi, Andrej Subotić, Serafimović, Stojanović, Arsović i Mitrović.

Prethodno, Čukarički je na Bledu odigrao duel protiv Celja, koji je prekinut u 22. minutu pri vođstvu Brđana od 1:0, zbog jake kiše i natopljenog terena. Naredni duel na pripremama u Sloveniji ekipa Gorana Stanića igraće 5. jula protiv mađarskog MTK-a (14,30), dan kasnije rival će biti Triglav (17,30), 10. jula Brđani će igrati protiv azerbejdžanskog Sabaha (17,30) i na kraju 11. jula protiv mađarskog Fehervara (17,30).

Kurir sport

Bonus video:

00:36

Čukarički odradio trening na velelepnom stadionu u Leskovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track