NEKA PRIČA KO ŠTA HOĆE, OVAJ ČOVEK JE NESTVARAN! Kontrovezni golman još jednom ŠOKIRAO PLANETU! Ono što radi je nezapamćeno...
Foto: Isaac Ortiz / imago sportfotodienst / Profimedia

LUDILO

NEKA PRIČA KO ŠTA HOĆE, OVAJ ČOVEK JE NESTVARAN! Kontrovezni golman još jednom ŠOKIRAO PLANETU! Ono što radi je nezapamćeno...

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u polufinale Kopa Amerika pobedom protiv Ekvadora nakon izvođenja jedanaesteraca.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, dok je u penal seriji bilo 4:2 za aktuelne prvake sveta. Heroj Gaučosa je bio Emilijano Martinez, kontroverzni golman ove reprezentacije.

Argentina je imala prednost od 35. minuta kada je Lautaro Martinez postigao četvrti gol na turniru. Ener Valensija je imao veliku priliku da donese izjednačenje u 62. minut, ali je sa bele tačke pogodio stativu.

Delovalo je da će Argentinci posle 90 plus nekoliko minuta nadoknade proći dalje, ali u 92. minutu je Kevin Rodrigez pogodio za 1:1 i penale.

Leo Mesi je katastrofalno otvorio seriju pošto je "panenkom" pogodio prečku kao prvi izvođač, ali onda je na scenu stupio nestvarni Martinez koji je odbranio dva penala Ekvadorcima, prvo Meni, a onda Mindi.

Za Argentinu su bili precizni Alvarez, Mekalister, Montijel i Otamendi, a Ekvadoru nisu bili dovoljni golovi Jeboe i Kajseda.

Martinez može da se pohvali impresivnom statistikom.

U dresu reprezentacije je četiri puta branio penal serije i sva četiri puta je Argentina pobedila, a od ukupno 24 penala sa koliko se suočio dok je branio za nacionalni tim, 12 puta je ostao nesavladan.

Devet puta je odbranio penal, dva puta je lopta otišla pored gola i jednom je pogodila stativu. Nestvarna statistika...

U polufinalu će Argentina igrati protiv pobednika utakmice Venecuela - Kanada.

Bonus video:

02:55

ANA RAJKOVIĆ O SLICI O KOJOJ BRUJI CELA EVROPA: Evo kako je nastala fotografija malog Relje i Mesija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track