SRBIJA IMA ZAMENU ZA PIKSIJA! Bivši trener Partizana ŽELI POZICIJU SELEKTORA! Da li je on pravo rešenje za klupu Orlova?
Foto: Nemanja Nikolić

NASLEDNIK

SRBIJA IMA ZAMENU ZA PIKSIJA! Bivši trener Partizana ŽELI POZICIJU SELEKTORA! Da li je on pravo rešenje za klupu Orlova?

Fudbal -

Delovalo je da je Dragan Stojković Piksi pred smenom na klupi Srbije, spominjala su se razna imena od Joakima Leva preko Masimilijana Alegrija do Slaviše Jokanovića, međutim niti je iko od njih potvrdio da ga interesuje naša reprezentacija, niti je više izvesno da ćemo menjati selektora.

Međutim, u perspektivi, možda imamo i Piksijevog naslednika. Naravno, kada za to dođe pravo vreme...

Mladi srpski trener Marko Nikolić zainteresovan je da bude selektor Srbije, ali trenutno ima posao, pošto je odnedavno preuzeo CSKA iz Moskve.

Potpisao je ugovor na dve sezone što znači da Srbija ne bi mogla trenutno da ga angažuje, ali u FSS su dobili "mig" da u budućnosti mogu da računaju na njega.

CSKA Moskva, OFK Beograd, Nenad Stanković
foto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

"Imamo kvalitetan tim, ali ja nisam selektor Srbije. Nadam se da će se to nekad dogoditi, ali sam sada u CSKA. Šteta, navijam za svoj tim", istakao je Marko Nikolić za ruski "Čempionat" nakon što je sa CSKA iz Moskve igrao utakmicu "Bratskog kupa" protiv OFK Beograda i slavio 4:0.

Interesantno je da je za Nikolićev tim gol dao Milan Gajić, inače nekadašnji igrač OFK Beograda, dok je na teren u završnici meča izašao i legendarni igrač "armejaca" Miloš Krasić.

Miloš Krasić
foto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Na ovom turniru inače igraju još i Partizan i Dinamo Moskva.

Što se tiče Marka Nikolića, vredi istaći da su mu tek 44 godine, a već skoro dve decenije je u trenerskom poslu.

Počeo je u Radu, bio u Vojvodini, pa Partizanu, Olimpiji iz Ljubljane, a zatim se opet vratio u Partizan i osvojio duplu krunu u sezoni 2016/17. To ga je "lansiralo" dalje, pa je bio u Fehervaru, Lokomotivi iz Moskve, Šabab Al Ahliju i sada CSKA.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track