MESIJU SE OVO NIJE DESILO JOŠ OD KATARA! Leo pokušao da ponizi golmana, pa se izblamirao - pogledajte penal koji je promašio!
Foto: Isaac Ortiz / imago sportfotodienst / Profimedia

promašaj

MESIJU SE OVO NIJE DESILO JOŠ OD KATARA! Leo pokušao da ponizi golmana, pa se izblamirao - pogledajte penal koji je promašio!

Fudbal -

Argentina se plasirala u polufinale Kopa Amerike pošto je posle boljeg izvođenja penala "izbacila" Kolumbiju. Malo je falilo ipak da "gaučosi" prođu i u regularnom delu utakmice, vodili su od 35. minuta golom Lisandra Martineza, međutim uporni Kolumbijci uspeli su da izjednače u 92. minutu preko Kevina Rodrigeza. To je rezultiralo da smo na kraju gledali penale, tokom kojih je umalo tragičar bio najbolji svih vremena Lionel Mesi.

Mesi je promašio prvi penal, ali srećom kraj sebe ima "ludog golmana". Dibu Martinez je odbranio dva udarca sa "kreča" Meni i Mindi, tako da je Argentina na kraju dobila 4:2 u penal-seriji. Na sve to, Martinez je imao sreće da i u regularnom delu utakmice Kolumbija pogodi stativu iz penala.

Na ovaj način, Argentina je obezbedila polufinale u Nju Džerziiju koje će igrati protiv boljeg iz duela Venecuele i Kanade. Ipak, sada će im već biti potreban pravi Lionel Mesi, pošto je povređen došao na turnir u Americi i deluje da nije u formi.

Na turniru za sada ima tek jednu asistenciju, pa koliko god da je "vukao" svoju ekipu na prethdnom Svetskom prvenstvu u Kataru, deluje da sada oni vuku njega, nadajući se da će u odlučujućim utakmicama biti onaj pravi i da će još jednom uspeti da podigne pehar sa Argentinom.

Inače, ovo je Mesijev prvi promašen penal od Mundijala 2022. Na utakmici protiv Poljske, njegov udarac je zaustavio Vojčeh Ščesni.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:39

Vrede kao Mesi ili Ronaldo: Upoznajte najneobičnije stanovnike Dohe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track