SVI U SRBIJI SMO KAO KLINCI NOSILI MAJICE SA STANKOVIĆEVIM PREZIMENOM: Au, kakve reči fudbalera Partizana o legendi CRVENE ZVEZDE!
Foto: Ilya Pitalev / Sputnik / Profimedia

podrška

SVI U SRBIJI SMO KAO KLINCI NOSILI MAJICE SA STANKOVIĆEVIM PREZIMENOM: Au, kakve reči fudbalera Partizana o legendi CRVENE ZVEZDE!

Fudbal -

Dolazak Dejana Stankovića na mesto trenera Spartaka iz Moskve i dalje je glavna informacija u Rusiji.

Dejan Stanković
foto: www.spartak.com

Svakog dana tamošnji novinari napišu minimum desetak tekstova o legendi Crvene zvezde Dejanu Stankoviću. Činjenica da je Spartak najpopularniji klub u Rusiji i tim za koji najveći broj Rusa, opravdava ovakvo interesovanje.

Defanzivac Partizana Nikola Antić izrazio je nadu da će novi trener Spartaka Dejan Stanković imati uspešan posao u Moskvi.

- Dejan je neverovatno velika legenda za našu zemlju. Svi smo kao deca nosili majice sa njegovim imenom kada smo igrali fudbal na ulici. Imao je veliku igračku karijeru, a osvojio je i Ligu šampiona - rekao je Nikola Antić za portal Match TV.

Šerif Endijaj, Nikola Antić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Na pitanje, šta još može reći o Dejanu Stankoviću i da li će uspeti u Spartaku, Antić je kazao:

- Trenirao je Crvenu zvezdu. Ima karakter pobednika. To se vidi. Verujem da će motivisati momke iz Spartaka. Mislim da će uspeti. Ako ga klub podrži, sve će doći na svoje mesto i ekipa će igrati odličan fudbal. Lično mu želim mnogo sreće!

Dejan Stanković
foto: www.spartak.com

Premijer liga Rusije počinje 20. jula, a Spartak će u prvom kolu igrati u gostima protiv ekipe Orenburga. Biće to vatreno krštenje i debi Dejana Stankovića. Moskovljani gostuju i u drugom kolu, idu na noge Himkiju.

Ekipa se trenutno nalazi u Aktobeu, u Kazahstanu, gde igra poslednje prijateljske utakmice pred start sezone.

Kurir sport/Match TV

00:11

Delije koreografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track