BIZARAN NAČIN DA ZADRŽI KONCENTRACIJU! Jedan od najboljih na svetu otkrio NEOBIČNU METODU: Važno je da to PRIČAM SAM SA SOBOM!
Foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

EURO 2024

BIZARAN NAČIN DA ZADRŽI KONCENTRACIJU! Jedan od najboljih na svetu otkrio NEOBIČNU METODU: Važno je da to PRIČAM SAM SA SOBOM!

Fudbal -

Golman reprezentacije Nemačke, Manuel Nojer, otkrio je da tokom utakmica razgovara sam sa sobom.

U najavi četvrtfinala Evropskog prvenstva i utakmice protiv Španije, poručio je da je to veoma važno za njega, ali i za tim.

"Pričam sam sa sobom! Možda zvuči neobično, ali jako je važno", rekao je Nojer i dodao:

"Naravno, ne pričam samo sa sobom. Već i sa kolegama oko mene što je izuzetno važno kako bi ih usmerio, privukao im pažnju, ili ih tako jednostavno treniram i držim budnim. Ne radim to zbog određene situacije, već pre svega zbog samog sebe".

Manuel Nojer
foto: EPA/ANNA SZILAGYI

Objasnio je potom i da to drži kako bi sebe zadržao "budnim i koncentrisanim" i u trenucima kada lopta nije blizu njegovog gola.

"To je kao da slušate neku dugu lekciju. Tako je i nama golmanima na terenu. Kao golman, moram da se pobrinem da sam uključen u svakom trenutku, čak i kada se meč okrene na drugu stranu. Moram da ostanem aktivan kako bih reagovao kada situacija od mene to zahteva".

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track