MALI LANE BI MOGAO DA BUDE ZVEZDIN BINGO: Marakana je moja kuća! Nadam se da je ovo samo prvi od mnogih golova!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

talentovano dete

MALI LANE BI MOGAO DA BUDE ZVEZDIN BINGO: Marakana je moja kuća! Nadam se da je ovo samo prvi od mnogih golova!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvu prijateljsku utakmicu na turniru u Rusiji. Crveno-beli su bili bolji od Sočija rezultatom - 2:0 (2:0).

Lazar Jovanović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Snažan utisak na sve u Srbiji ostavili su mladi fudbaleri koji su dobili poverenje trenera Vladana Milojevića. Pre svih Lazar Jovanović i Jovan Šljivić, ali i Ognjen Mimović, Stefan Leković i golman Ivan Guteša.

Lazar Jovanović, sin nekadašnjeg reprezentativca Srbije Milana Laneta Jovanovića, mogao bi da bude pravi bingo za Crvenu zvezdu. Nije pogrešila struka kluba sa Marakane, posebno trener omladinaca Nenad Milijaš, kada su svi zajedno garantovali direktoru Zvezdanu Terziću, da po svaku cenu iz Vojvodine treba dovesti superbrzo krilo Lazara Jovanovića.

Lazar Jovanović
foto: www.crvenazvezdafk.com

U meču protiv Sočija Lazar Jovanović se sjajno dopunjavao sa Ognjenom Mimovićem, a u napadačkim akcijama bio je neuhvatljiv za fudbalere ruskog kluba. Brzina, lucidnost i dribling su ono što krasi igru Lazara Jovanovića. Nekoliko puta mladić iz Novog Sada umeo je da direktnog protivnika ostavi driblingom u mestu, ili da mu sprintom u prostor pobegne nekoliko koraka.

Sjajnu partiju Lazar Jovanović krunisao je debitantskim golom u dresu Crvene zvezde protiv Sočija, posle fenomenalnog prodora Jovana Šljivića. Ova scena ostaće u srcima svim navijačima Crvene zvezde, jer pokazuje ispravnu politiku kluba, a to je ulaganje u mlade srpske igrače, te veru u njih na međunarodnim utakmicama.

Lazar Jovanović
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Nadam se da je ovo moj prvi od mnogobrojnih golova u Crvenoj zvezdi. Trudiću se da ispunjavam sve zahteve šefa Vladana Milojevića i da radim što više na sebi, kako bih napredovao. Što se samog pogotka tiče, fudbal je živa stvar, to su sve situacije i momenti u kojima se igrači nađu, najbitnije je da ih dobro ispratite, što se meni desilo kada sam se našao na drugoj stativi i sproveo loptu u mrežu, što i nije bilo toliko teško - rekao je Lazar Jovanović i nastavio:

- Moram da naglasim da su me svi saigrači primili u tim fenomenalno, mnoge od njih znam od ranije, dok su mi stariji dosta pomogli sa savetima kako da se ponašam i kako da reagujem u određenim situacijama, te mi za sada ide lepo. Otkriću vam da sam se pre dolaska dodatno spremao za pripreme, pa sam ih maksimalno i dočekao, a iako je umor normalan u ovom delu, brzo uspevam da se regenerišem.

Lazar Jovanović
foto: Printscreen

Pred Lazarom Jovanovićem je svetla budućnost. Ako bude slušao struku iz Crvene zvezde i oca Milana, te bude čvrsto na zemlji, izvesno je da bi mogao da napravi odličnu karijeru. Ali, sada je važnije od bilo čega da nastavi još jače da trenira, da ne poleti, već da ove uspehe shvati kao odličnu preporuku za ono što ga čeka u godinama koje mu predstoje.

Kurir sport

00:33

Delije koreografija 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track