Dok se Nemci bune i traže da se ponovi meč sa Španijom, za to vreme Francuska, pravi protivnik "crvene furije" u utorak (21.00) u polufinalu Evropskog prvenstva, sprema veliko iznenađenje. Iako je među četiri najbolje ekipe starog kontinenta, svima je jasno da se Francuska do sada provukla i da zbog toga mora nešto da menja, tako da jeDidije Dešan odlučio da povuče hrabar potez posle kog će ga ili slaviti ili žestoko kritikovati.

Prema informacijama francuskih medija, Dešan se sprema da žrtvujeAntoana Grizmana, godinama možda i najvažnijeg igrača reprezentacije. Navodno je trebalo da bude na klupi i protiv Portugala, ali se u poslednji čas predomislio Dešan, što se na kraju i nije pokazalo kao dobar potez jer su Francuzi morali da čekaju penale da prođe dalje.

grizman.jpg
Gonzales Photo/Frederikke Jensen / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Gonzales Photo/Frederikke Jensen / imago sportfotodienst / Profimedia

Pomalo je čudno što će Grizman "leteti" iz startnih 11 protiv Španije, pošto poznaje veliki broj njenih igrača, ali ako ste mislili da će umesto njega sličan profil na teren - varate se. Zapravo, Dešan planira da pojača vezni red i spreči Španiju da zaigra svoj lepi fudbal, tako da ostaje da se vidi ko će dobiti priliku da igra. Izvesno je da se vraća Adrijen Rabio, pa ćemo videti da li će šansu opet dobiti Kamavinga ili Fofana.

Iako je Grizman zaista bio ključni igrač Francuske na prethodnim turnirima, ne može da se kaže da je za sada uradio nešto vredno pažnje. Nema ga u statistici, ali ni golim okom nismo primetili da je razmrdao ekipu kao što to obično zna. Možda mu jednostavno nedostaje saradnja sa Olivijeom Žiruom.

Podsetimo, Francuska na ovom turniru nije dala niti jedan gol iz igre, a stigla je do polufinala Evropskog prvenstva...

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

Kurir Piksi: Ne držim se kao pijan plota