Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić pred početak nove sezone rekao je da su prioritet trofeji i Liga šampiona, ali i afirmacija i puna podrška mladim fudbalerima.

kole48042.jpg
Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

Pojedini navijači, ali i neki analitičari sumnjali su u prvog trenera Vladana Milojevića. Baš zbog mladih igrača, verujući da šef struke crveno-belih zbog rezultata neće biti previše blagonaklon prema mladima. Međutim, iskusni strateg ih je razuverio onim što je pokazao na prve dve utakmice na turniru u Sankt Peterburgu. Sumnjali su oni koji ne znaju da je Vladan Milojević bio prvak Srbije sa omladinskim timom Crvene zvezde i to predvodeći generaciju 1993. u kojoj su bili Filip Stojković, Uroš Spajić, Srđan Mijailović, Deni Pavlović, Stevan Luković, Jevrem Kosnić...

miloje.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

U prvoj utakmici u Rusiji bljesnuo je punim sjajem Mali Lane, Lazar Jovanović koji je svojom brzinom, driblinzima, fudbalskom intelgijencijom, ali i golom kupio navijače Crvene zvezde. U drugom meču na Letnjem kupu u Sankt Peterburgu armiji simpatizera crveno-belih u punom svetlu se predstavio štoper Stefan Leković. Plenio je sigurnošću u poslednjoj liniji, iznosio loptu bez panike, imao miran pas ka veznim igračima, a onda je odličnu partiju krunisao prelepim golom za trijumf Zvezde.

- Izgledali smo dobro u drugom poluvremenu, stvarali šanse i zasluženo slavili. Radili smo teško na Zlatiboru i samo smo tako i nastavili u Rusiji. Pripreme su veoma naporne, ali sam siguran da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i baš onakvi kakvim stručni štab želi da nas vidi na terenu - rekao je Stefan Leković.

leka1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Imao je Stefan Leković prilično dobru sezonu iza sebe, kada se kalio u španskom Viljarealu, igrajući špansku Segundu. Očigledno mu je to mnogo koristilo, pa je pored snage i iskustva koje je stekao, dobio i na rutini, jer gledajući turniru u Rusiji, i ono od pre dve sezone, možemo sa sigurnošću reći da ovo nije isti Stefan Lekovića koji je u otišao u Španiju. Zvezda je dobila bisera na kojeg može da se osloni u budućnosti i izvesno je da će mladić visok 192 centimetra doneti benefit u klupsku svlačionicu, a i kasu.

- Nije mi strano da tresem mreže. Pogađao sam i ranije u mlađim kategorijama, kada sam bio u prvom timu i prošle sezone u Španiji. Snalazim se dobro u 16 metara i nadam se da će tek doći oni bitniji golovi. Pohvale za ovaj naporan i kvalitetan rad u prethodnom periodu. Mislim da će nam sve ovo značiti za neki budući period – završio je Leković.

zvezdazenith-12.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Pored Lazara Jovanovića i Stefana Lekovića, obećavajuće partije na turniru u Rusiji pružili su golman Ivan Guteša, te vezni fudbaleri Jovan Šljivić i Nikola Knežević. Među njima petoricom treba tražiti igrače koji će tokom naprone i duge sezone dobijati šansu kod Vladana Milojevića.

cz1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Na kaljenje u seniorski fudbal ići će, gotovo je izvesno, mladi štoper Veljko Milosavljević, nešto stariji defanzivac Andrej Đurić, levi bek Viktor Radojević i vezni Andrija Maksimović. Status napadača Uroša Sremčevića još nije definisan do kraja. Jasno je da su ovom momku potrebne minute na terenu i da igra, jer sedenje na klupi nije dobro za njegov razvoj i nastavak karijere. Zato će mladić zimus plaćen 2.000.000 evra morati zajedno sa upravom Crvene zvezde da donese možda i najvažniju odluku u svom životu.

Kurir sport

Kurir Aleksandar Dragović, delije