Argentina se plasirala u finale Kopa Amerike, pa će Lionel Mesiponovo imati priliku da sa "gaučosima" dođe do titule! Pobedom nad Kanadom od 2:0, Mesi se plasirao u svoje čak sedmo međunarodno finale sa Argentinom, a videćemo da li će doći do još jednog pehara za prvaka Južne Amerike, dok još ima i Svetsko prvenstvo u Kataru.

Šampion sveta je do pobede došao golovima sjajnog Hulijana Alvareza u 22. minutu, odnosno Lea Mesija u 51, čime je sigurno i navijačima pao kamen sa srca. Mesi je do sada igrao vrlo loš turnir, nije uspeo da postigne nijedan gol, čak je propustio i meč sa Peruom, sve zbog povrede sa kojom je došao na takmičenje. Srećom po "gaučose", povreda je sada iza njega, pa bi na tlu SAD mogao da dođe do još jednog važnog pehara u karijeri.

Za to vreme, Mesijev "arhineprijatelj" Ronaldo je već kod kuće, pošto sa Portugalom nije uspeo da priđe ni blizu borbe za trofej na Evropskom prvenstvu, igrajući verovatno najgori turnir u karijeri. Videćemo da li će Mesi i ovog leta uspeti da ga nadmaši, a sada čeka pobednika meča Urugvaja i Kolumbije.

Finale se igra 15. jula u Majamiju, gradu gde je Mesi već počeo da stiče status legende.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

Kurir TV PROMOCIJA U AMERICI: Lionel Mesi predstavljen kao pojačanje Majamija