DEŠANOVA GLAVA JE VEĆ NA PANJU, FRANCUZI SU MNOGO LJUTI: Selektor je spreman da ide, pozvao je predsednika da uradi svoj posao!
Foto: Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

ima ugovor

DEŠANOVA GLAVA JE VEĆ NA PANJU, FRANCUZI SU MNOGO LJUTI: Selektor je spreman da ide, pozvao je predsednika da uradi svoj posao!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Francuske izgubila je od Španije (1:2) u polufinalu Evropskog prvenstva i bez titule se vraća kući.

Didije Dešan
foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Selektor francuskih fudbalera Didije Dešan (55) ima ugovor sa Savezom do 2026. godine, ali više nije siguran u svoj posao. Posle poraza od Španije, novinare iz Francuske interesovalo je šta misli selektor u vezi sa svojom budućnošću na klupi Galskih petlova.

- Nisam ovde došao da komentarišem kritike. Vi dobro znate šta moj predsednik misli. Uostalom, pitanje njega. Nikada nisam poricao da nismo bili baš efikasni na ovom prvenstvu, ali smo došli do polufinala. Svako ima svoje analize i ugao gledanja. Nisu svi moji igrači bili 100 odsto spremni za ovaj turnir iz različitih razloga - pokušao je da se odbrani Dešan.

Lamine Jamal
foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Komentarisao je francuski selektor gol mladog Lamina Jamala koji je doneo Španiji izjednačenje.

- Ne treba mu oduzimati zasluge, njegov gol je izvanredan, ali smo mu dali previše slobode. Činjenica je da smo bili predaleko od njega, to nije smelo da se desi.

Kilijan Mbape
foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kilijan Mbape, prva zvezda EURO 2024, više se bavio politikom nego fudbalom. Plus, doživeo je i povredu nosa na startu EP.

- Kilijanovo nošenje maske izazvalo je više neprijatnosti od bilo čega drugog na ovom prvenstvu, posebno u pogledu vida. Medicinsko osoblje je dalo dozvolu da igra bez maske, a Kilijan se osećao mnogo bolje bez nje. Krivica nije njegova, imao je taj peh s nosem. Neću da se pravdam, ali ni pripreme nismo počeli kompletni, jer su Rabio i Čuameni izostali - kazao je Dešan.

Kurir sport

00:44

Navijači Španije u Štutgartu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track