POSLE TONIJA KROSA JOŠ JEDAN IGRAČ ZAVRŠIO KARIJERU U REPREZENTACIJI: Cela Nemačka tuguje, jer je on rekao definitivno ZBOGOM
Foto: Markus Fischer / imago sportfotodienst / Profimedia

kraj

POSLE TONIJA KROSA JOŠ JEDAN IGRAČ ZAVRŠIO KARIJERU U REPREZENTACIJI: Cela Nemačka tuguje, jer je on rekao definitivno ZBOGOM

Fudbal -

Legendarni nemački fudbaler Tomas Miler (34) odlučio je da posle Evropskog prvenstva završi reprezentativnu karijeru.

Tomas Miler, Toni Kros
foto: Gladys Chai von der Laage / imago sportfotodienst / Profimedia

Iskusni napadač Tomas Miler ima ugovor sa Bajernom do 2025. godine, koji će odraditi do kraja. Poslednju utakmicu za Pancere Miler je odigrao u četvrtfinalu EURO 2024. protiv Španije, kada je Nemačka posle produžetaka poražena rezultatom 1:2.

Miler je posle poraza od Španije u Štutgartu, najavio sastanak sa selektorom Julijanom Nagelsmanom (36). Pre njega, od selekcije Nemačke oprostio se Toni Kros, još jedan legendarni fudbaler Pancera. Ali, Kros je odlučio i da okači kopačke o klin.

- Realno gledano, moguće je da je ovo bio moj poslednji meč za reprezentaciju - kazao je tada Tomas Miler.

Tomas Miler
foto: CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / Profimedia

Nemački fudbaler odigrao je 131 utakmicu za nacionalni tim, dao je 45 golova i upisao 41 asistenciju. Debitovao je za Pancere u martu 2010. godine, u porazu od Argentine (0:1). Tomas Miler bio je svetski prvak sa Nemačkom 2014. na Mundijalu u Brazilu, kada je dao pet golova na turniru.

Samo Lotar Mateus (150 utakmica i 63 gola), te Miroslav Klose (137 utakmica i 46 golova) imaju bolji skor od Tomasa Milera u reprezentaciji Nemačke.

Kurir sport

00:22

Srpski navijači u Minhenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track