BEZ GOLOVA NA KRAJU PRIPREMA! Čukarički odigrao nerešeno protiv Sabaha u generalnoj probi pred start Superlige Srbije!
Foto: Kurir Sport

prijateljska utakmica

BEZ GOLOVA NA KRAJU PRIPREMA! Čukarički odigrao nerešeno protiv Sabaha u generalnoj probi pred start Superlige Srbije!

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog odigrali su još jednu prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji i u Radomlju su odigrali nerešeno, 0:0, protiv azerbejdžanskog Sabaha.

Trener ekipe sa Banovog brda Goran Stanić je u poslednjoj proveri pred početak Superlige Srbije izveo je na teren sledećih 11 fudbalera: Mirković - Stanković, Stevanović, Serafimović, Miloš Cvetković - Docić, Sisoko, Kovač - Nikčević, Tufegdžić - Melo.

Na klupi su bili golmani Kaličanin i Čarapić, kao i Rogan, Stojanović, Mirosavić, Milojević, Mitrović, Subotić, Arsović, Mihajlo Cvetković, Tedić i Ergelaš.

FK Čukarički, Čukarički
foto: Kurir Sport

Prvo uzbuđenje videli smo u 13. minutu kada su fudbaleri Sabaha tražili penal posle udarca Belfodila, ali je glavni arbitar ovog meča procenio da igranja rukom nije bilo. Dva minuta kasnije atraktivno je pokušao kapiten azerbejdžanskog tima, Aleskerov, ali je njegov udarac iz voleja u padu završio daleko pored gola Mirkovića.

U 30. minutu Melo je išao sam ka golu Imanova, srušen je sa leđa na 25 metara od gola, a umesto faula i crvenog kartona glavni arbitar ovog meča nije dosudio ni faul. Dva minuta kasnije Čukarički je imao novi sjajan napad, Docićev centaršut prošao je kroz peterac Sabaha, ali su kasnili Kovač i Nikčević.

Novu šansu klub sa Banovog brda imao je u 37. minutu kada je Stanković odlično centrirao, ali je udarac Mela glavom završio pored gola. U sledećem nappadu pripretio je Sabah, loptu je u 16 metara ubacio Letić, ali je Paris šutirao visoko preko gola Mirkovića. Pripretio je azerbejdžanski tim još jednom, a Serafimović je uklizavanjem sprečio skoro siguran pogodak, te se rezultatom 0:0 završilo prvo poluvreme.

FK Čukarički, Čukarički
foto: Kurir Sport

Goran Stanić nije napravio nijednu izmenu na poluvremenu, a već na startu drugog dela igre Melo je u 47. minutu sjajno asistirao Tufegdžiću koji je uspeo da prebaci golmana Ivanova u situaciji jedan na jedan, ali je defanziva Sabaha odradila posao i izbacila loptu s linije.

U 50. minutu Paris je prošao po desnoj strani, odlično centrirao, ali je Belfodil šutirao pored gola. Prva izmena viđena je u 54. minutu kada je Mihajlo Cvetković zamenio Lazara Tufegdžića, a druga 13 minuta kasnije, Ergelaš je ušao umesto Mela. Upravo u tom 67. minutu Sabah je imao najbolju priliku, Lens Mikels šutirao je sa distance, a lopta je prošla malo pored stative Nikole Mirkovića. Dva minuta kasnije Nikčević je malo kasnio i nije uspeo da stigne do jedne lopte pre golmana Sabaha koji je uklzavanjem na 30 metara od gola otklonio opasnost. Ubrzo je Nikčevića zamenio Rogan, a nešto posle toga umesto Kovača ušao je Milojević.

Sedam minuta pred kraj utakmice Sabah je imao novu šansu, šutirao je Alijev, ali je Mirković bio siguran. Ujedno, ovo je bila i poslednja prilika na utakmici koja je, i pored dosta šansi i uzbuđenja, završena bez golova.

Sada igračima tima sa Banovog brda sledi povratak u Beograd, a zatim i početak šampionata. Na startu Superlige Srbije Čukarički će u subotu, 20. jula od 19.30 na Banovom brdu dočekati ekipu Radničkog iz Niša.

BONUS VIDEO:

00:16

Atmosfera pred meč Genk - Čukarički

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track