Nezapamćena i prilično brutalna tuča između Holanđana i Engleza dogodila se nekoliko sati pre utakmice dve reprezentacije, u polufinalu EURO 2024.

Na ulicama centra Dortmunda desio se pravi mali rat između Holanđana i Engleza. Kao po običaju, dobre batine dobili su simpatizeri Gordog albiona, koji su bežanjem u turske kafiće gledali da se spasu od razjarenih Holanđana.

Tuča koja je trajala nekoliko minuta prekinuta je posle intervencije specijalnih jedinica nemačke policije. Brigada za razbijanje uličnih nemira uletela je među zaraćene strane i bila prilično efikasna.

Zanimljivo, gledajući snimke na društvenim mrežama, nemački policajci hapsili su navijače Holandije, dok su prema Englezima bili prilično blagonakloni.

Prema onome što se dalo videti nekoliko desetina Holanđana je privedeno, sa lisicama na rukama, dok su u kafićima sedeli Englezi, pili pivo i provocirali uhapšene navijače u narandžastim dresovima i majicama.

Tuča se desilo ispred jednog restorana u Dortmundu koji drže lokalni Turci, a navijači su se gađali čim su stigli. Letele su stolice i stolovi, flaše i čaše, televizori...

Kurir sport

Kurir Navijači Španije u Štutgartu