MILAN I JUVENTUS U BORBI ZA SRPSKOG "TERMINATORA": Dva velikana Serije A neće štedeti novac kako bi doveli snažnog SRBINA!
Foto: Nemanja Nikolić

transfer u najavi

MILAN I JUVENTUS U BORBI ZA SRPSKOG "TERMINATORA": Dva velikana Serije A neće štedeti novac kako bi doveli snažnog SRBINA!

Fudbal -

Srpski fudbalski reprezentativac Strahinja Pavlović mogao bi da naplati dobre partije na EURO 2024 i ostvari transfer karijere.

Strahinja Pavlović
foto: Nemanja Nikolić

Evropsko prvenstvo u fudbalu se bliži kraju i sasvim je normalno da se fudbalska pijaca sve više i više zahuktava. Strahinja Pavlović (23) zanimljiv je velikanima iz Serije A, Juventusu i Milana. Čelnici dva kluba spremni su za pregovore sa Salcburgom, austrijskim klubom sa kojim Srbin ima ugovor do juna 2027. godine.

Nezvanično, Austrijanci za Strahinju Pavlovića traže 30.000.000 evra i nisu spremni da idu ispod te sume. Svesni su u Salcburgu da imaju mladog fudbalera, koji igra dobro i čija cena u budućem periodu može samo da raste. Posebno što ga prate i neki klubovi iz Engleske, iz Premijer lige. Jedan od njih je Brentford.

Strahinja Pavlović
foto: Nemanja Nikolić

Sportski direktor Milana Paolo Fonseka ima projekat da dovede četiri fudbalera ovog leta u Milan, a prioritet su pozicije napadača i centralnog defanzivca. Prema pisanju insajdera Fabricija Romana na njegovom "X" nalogu, Milan je započeo pregovore sa RB Salcburgom o potpisu levonogog štopera Strahinje Pavlovića. U klubu sa San Sira čekaju ga zemljaci Luka Jović i Jan Karlo Simić.

Odranije, za Strahinju Pavlovića postoji interes od strane Juventusa, tačnije "Stara dama" iz Torina stala je prva u red za Srbina, još tokom Evropskog prvenstva. Italijanski mediji pisali su i da defanzivac Orlova ima simaptičan nadimak "Terminator sa Save", koji je dobio dok je igrao za Partizan, pošto je u redove crno-belih došao kao klinac iz rodnog Šapca. Ukoliko pređe u Juventus, mogao bi da zaigra za Dušanom Vlahovićem kojeg zna iz omladinske škole crno-belih, kao i sa Filipom Kostićem, mada je gotovo izvesno da će Kragujevčanin napustiti Torino ovog leta.

Strahinja Pavlović, Srbija, Kamerun, Katar 2022
foto: EPA/Tolga Bozoglu

Strahinja Pavlović debitovao je za prvi tim Partizana kod trenera Zorana Mirkovića, u meču protiv Proletera iz Novog Sada (3:0), 23. februara 2019. godine. Već sledeće godine prodat je u Monako za 10.000.000 evra, ali tamo nije dobio šansu, pa je bio na pozajmicama u Serkl Brižu i Bazelu. U leto 2022. otišao je u Salcburg, što se pokazalo kao vrlo mudar i pametan potez za njegovu dalju karijeru.

Za A reprezentaciju Srbije Strahinja Pavlović odigrao je 38 utakmica i dao četiri gola. Debitovao je u avgustu 2020. kod selektora Ljubiše Tumbakovića u utakmici protiv Rusije (1:3), u Ligi nacija. Kod selektora Dragana Stojkovića je neizostavan član startnih 11. Bio je učesnik Mundijala u Kataru i Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Kurir sport

00:22

Srpski navijači u Minhenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track