UEFA je šokirala predstavnike FK Sarajevo, zabranivši im upotrebu "cveta Srebrenice" i politizaciju nemilih događaja iz građanskog rata u BiH, devdesetih godina prošlog veka.

Rukovodstvo FK Sarajevo imalo je nameru da danas, na dan obeležavanja zločina nad pripadnicima vojske BiH u Srebrenici, na utakmici kvalifikacija za Ligu konferencije, u Kazahstanu protiv Aktobea istrči u dresovima koji bi imali "cvet Srebrenice".

UEFA je kategorično zabranila upotrebu znaka na dresu te naložila da se simbol Srebrenice prekrije, što je i saopšteno iz tabora FK Sarajevo. Tri dana pre odigravanja utakmice od UEFA je stigao jasan i zvaničan odgovor. Pošto su dresovi sa spornim simbolom več odštampani, UEFA je naredila da se oni prekriju, a da igrači imaju slobodnu volju da koriste crne trake oko ruke.

U FK Sarajevo nisu zadovoljni odlukom najviših organa UEFA, koja je ovim putem samo sledilo pravilo organizacije, da politika i sport ne mogu zajedno.

Za FK Sarajevo igraju petorica Srba, četvorica iz Srbije i jedan iz Republike Srpske. Nije poznato da li su oni konsultovani i da li su pristali da nose sporne simbole. Dres Sarajeva ove sezone nose srpski državljani, bivši golman Vojvodine Emil Rockov, Leskovčanin Filip Jović, Beograđanin Aleksandar Đorđević, te Andreja Ristić momak iz Smederevske Palanke, kao i Nemanja Anđušić iz Trebinja.

Kurir sport

Kurir sport Srpski navijači napravili show u centru Minhena