KURIR OTKRIVA! OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH PIKSI NIJE SMENJEN! Selektor će se nekim igračima zahvaliti, evo šta je GLAVNA PROMENA!
Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

terazije

KURIR OTKRIVA! OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH PIKSI NIJE SMENJEN! Selektor će se nekim igračima zahvaliti, evo šta je GLAVNA PROMENA!

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, potvrđeno je Kuriru iz FSS.

Srbija Engleska, Serbia England, FSS, Fudbalska reprezentacija Srbije, EURO 2024, Dragan Stojković Piksi
foto: Nemanja Nikolić

Bez obzira na loš rezultat na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, neće doći do promene na mestu selektora. Iako su se pojedine strukture u FSS zalagale za smenu Dragana Stojkovića, predlagale stručnjaka iz inostranstva, kontaktirali Joakima Leva i Feliksa Magata, na kraju će sve ostati po starom.

Dragan Stojković Piksi ima ugovor sa FSS do 2026. godine, potpisan nekoliko nedelja pred početak EURO 2024 u Nemačkoj. Tu je i visoka selektorska plata od 1.400.000 evra, te penali koji bi morali da budu plaćeni, ukoliko ne dođe do sporazumnog raskida saradnje.

Dragan Stojković Piksi
foto: FSS

Prema saznanjima Kurira Dragan Stojković Piksi došao je iz Pariza u Beograd, gde će u narednih nekoliko dana imati važne sastanke. Izvršni odbor FSS, u krnjem sastavu, jer su dvojica članova podneli ostavke, trebalo je da o sudbini Dragana Stojkovića odlučuje u petak 12. jula.

Međutim, sednica je otkazana zbog sezone odmora i još nije poznato kada će biti održana. Mada postoje određene indicije da ona ipak bude upriličena u petak. Izveštaj o analizi igara reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koji su spremili selektor Dragan Stojković Piksi i sportski direktor Stevan Stojanović, je spreman i čeka da bude prezentovan rukovodiocima FS Srbije.

Dušan Tadić, Strahinja Pavlović, Predrag Rajković, Nikola Milenković, Srbija, Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvo takmičenje u koje će Dragan Stojković povesti Srbiju biće elitni A rang Lige nacija tokom jeseni, a onda u proleće 2025. kreću kvalifikacije za Mundijal koji će godinu dana kasnije biti održan u SAD, Kanadi i Meksiku.

U septembru kreće Liga nacija, Srbija igra protiv Španije, Danske i Švajcarske. Ostaje da se vidi koje igrače će Dragan Stojković pozvati na okupljanje. Još su sveže afere koje su potresale reprezentaciju pred put, tokom odlaska u Nemačku, ali i za vreme boravka na Evropskom prvenstvu. A, bilo je stvarno mnogo. Previše. Da li će biti mesta za Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i još nekoliko fudbalera, koji su tokom EURO davali kontradiktorne izjave u odnosu na selektora. Ostaje pod upitnikom i status braće Sergeja i Vanje Milinkovića-Savića, Nemanje Gudelja, kao i još nekoliko fudbalera.

EURO 2024, Srbija, Slovenija, Dušan Vlahović
foto: EPA Ronald Wittek

Očigledno je da će doći do ozbiljnih promena u igračkom kadru fudbalske srpske reprezentacije. Državni tim vapi za novom i svežom krvi, za mladim fudbalerima željnim dokazivanja, ali i momcima sa jasnim i izraženim nacionalnim stavom. Verovatno će ulogu lidera nove generacije preuzeti Dušan Vlahović, Lazar Samardžić, Ivan Ilić...

Vreme će pokazati. A, septembar je blizu.

Kurir sport

00:46

Srpski navijači u Minhenu uoči utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track