HVALIO SRBIJU, PA GOVORIO O NEUSPEHU HRVATSKE! Selektor Slovenije zagrmeo: Dajte, molim vas, da su meni ti problemi...
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

iskreno

HVALIO SRBIJU, PA GOVORIO O NEUSPEHU HRVATSKE! Selektor Slovenije zagrmeo: Dajte, molim vas, da su meni ti problemi...

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Slovenije imala je zapažen učinak na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj budući da su igrali osminu finala i da su izgubili nesrećno na penale od Portugala.

"Zmajčeki" su zabeležili četiri nerešena rezultata pa se može reći da su svakako premašili očekivanja pre takmičenja.

Takvog je stava i selektor bivše jugoslovenske republike Matjaž Kek koji je komentarisao i rivale u grupi, između ostalog i Srbiju kao i Hrvatsku.

- Srbija se nakon jako puno godina plasirala na Euro i mislim da ih je sama ta činjenica malo kočila. Strašna su ekipa jer imaju jako puno dobrih igrača koji igraju u najboljim klubovima. No, iskreno, nisam se stigao ni hteo puno baviti drugima. Gledao sam samo nas jer nekad te silne analize protivnika ne znače ništa ako jedna lopta ode par centimetara u krivu stranu - rekao je Kek.

Matjaž Kek
foto: Profimedia

Iskusni strateg smatra i da je rezultat Hrvatske mogao da bude mnogo drugačiji da nije bilo onog pogotka Italijana u 98.minutu.

- Sad se jako puno filozofira i raspravlja o tome kako je Hrvatska bila loša, ali svi jako dobro znamo da bi priča bila sasvim drugačija da nije pao onaj gol u 98. minutu. Naravno da su ljudi razočarani, ali činjenica je da se sve svelo na par trenutaka i dva gola u zadnjim sekundama. U jednu ruku je sigurno neuspeh kad Hrvatska ne prođe grupu. Ja bih lično sigurno bio razočaran da se meni to sa Hrvatskom dogodi. Ali, stavljati nešto ili nekoga pod upitnik nakon svih ovih uspeha zadnjih godina... Dajte, molim vas. Da su bar meni takvi problemi. Pa tu i dalje ima vrhunskih mladih igrača i igrača čije vreme dolazi, a sve ispada kao nekakva tragedija. Bilo je realno očekivati da će ti sreća jednom okrenuti leđa, a Hrvatska na ovom turniru nije imala sreće. Možda je ona prijateljska utakmica u Portugalu bila veći problem nego što neko želi priznati, ali tu bih stao. Nije fer da ja sa pozicije slovenačkog selektora previše komentarišem - istakao je Slovenac.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:58

Fudbal se vraća kući

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track