KURIR OTKRIVA! HOĆE LI PIKSI OTPISATI TADIĆA I MITROVIĆA? Evo šta čeka tandem najboljih igrača Srbije u protekloj deceniji!
Foto: @starsport

ovo je važno

KURIR OTKRIVA! HOĆE LI PIKSI OTPISATI TADIĆA I MITROVIĆA? Evo šta čeka tandem najboljih igrača Srbije u protekloj deceniji!

Fudbal -

Selektor Dragan Stojković dobio je poverenje od strane Izvršnog odbora FSS i u narednom periodu vodiće reprezentaciju Srbije.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Dado Đilas

Prema saznanjima Kurira Dragan Stojković planira ozbiljnu rekonstrukciju nacionalnog tima, gde će glavni zadatak biti podmlađivanje srpske A selekcije. To ujedno znači da će morati da se zahvali pojedinim fudbalerima, a nekima da smanji minutažu. Sa druge strane, mlađi fudbaleri koji su dosad bili u drugom planu dobiće priliku za dokazivanje.

Dušan Tadić
foto: EPA Anna Szilagyi

Opet, Dragan Stojković Piksi nema nameru da seče preko kolena, niti da se sveti bilo kome. Selektor je jako teško primio obraćanje Dušana Tadića novinarima na EP, posle poraza od Engleske. To što je kapiten tada izjavio, Piksi je protumačio kao zabadanje noža u leđa. Ipak, neće biti osvetoljubivosti. Dragan Stojković će obaviti razgovor u četiri oka sa Dušanom Tadićem i objasniti mu kako želi da izgleda reprezentacija Srbije u budućnosti, a samim tim i kakvu je ulogu namenio za kapitena.

Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Selektor će razgovor obaviti i sa Aleksandrom Mitrovićem, Nemanjom Gudeljom, Sergejem Milinkovićem-Savićem i još nekim fudbalerima koji nisu odigrali onako, kako je nacija od njih očekivala na EURO 2024 u Nemačkoj. To ne znači da su oni otpisani.

Daleko od toga, jer Srbija kao mala zemlja nema luksuz da izgubi bilo kojeg fudbalera, kao što je bio ranije slučaj, kada su se od nacionalnog tima samoinicijativno oprostili Nemanja Matić i Luka Milivojević.

EURO 2024, Srbija, Slovenija, Dušan Vlahović
foto: Nemanja Nikolić

Prema svemu što sledi u Ligi nacija već u septembru, jasno je da će se igra srpske reprezentacije graditi oko mlađih fudbalera, kao što su Dušan Vlahović, Lazar Samardžić, Ivan Ilić, Luka Jović, Strahinja Pavlović... Uz njih, priliku će dobiti i neka nova lica, pa je izvesno da će za A tim debitovati Kosta Nedeljković, Jan Karlo Simić, Kristijan Belić... Možda bude i neko iznenađenje koje spremi Dragan Stojković.

Lazar Samardžić
foto: Silas Schueller/DeFodi Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Selektor Dragan Stojković i sportski direktor Stevan Stojanović proteklih meseci, pred početak EP, radili su i diplomatski. Pored momaka iz Srbije, posvetili su pažnju i srpskim fudbalerima rođenim u inostranstvu. Uspostavljeni su kontakti sa velikim brojem igrača, a neki od njih bi mogli da dobiju šansu u Ligi nacija. Sva je prilika da se Srbiji više neće dešavati propusti kao u slučajevima Miloša Kerkeza i Aleksandra Pavlovića.

Aleksandar Pavlović
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Nema zle krvi, što je najvažnije. Liga nacija biće iskorišćena kao odlična provera za kvalifikacije za Mundijal 2026, koje počinju na proleće. A, do tada Srbija mora da bude spremna.

Kurir sport

00:28

Piksi izašao ispred hotela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track