ZVEZDA BLIZU ZARADE OD 10 MILIONA EVRA: Na Marakani zadovoljni transferima! Stamenić i Kraso doneli dobit, na redu je Olajinka!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ljutice bogdana 1a

ZVEZDA BLIZU ZARADE OD 10 MILIONA EVRA: Na Marakani zadovoljni transferima! Stamenić i Kraso doneli dobit, na redu je Olajinka!

Fudbal -

Bilo je živo na Marakani od završetka sezone u kojoj je odbranjena dupla kruna. Sportski menadžment FK Crvena zvezda prilično dobro je odradio posao na početku prelaznog roka.

Marko Stamenić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Krajem juna Marko Stamenić otišao je u Notingem Forest za 5.500.000 evra, ali ga je engleski klub odmah prosledio u Olimpijakos. U prvim danima jula Žan Filip Kraso napustio je Marakanu i u transferu vrednom 1.500.000 evra otišao u Pariz.

Žan Filip Kraso
foto: www.crvenazvezdafk.com

Narednih dana Crvena zvezda bi mogla da proda Pitera Olajinku. Kurir je pisao da Nigerijac želi da se vrati u Slaviju iz Praga, jer njegova supruga, koja je trudna, želi da se porodi u Češkoj. Slavija nudi 1.500.000 evra, a Zvezda je tražila čak 6.000.000. Realno je da se za transfer iskusnog Nigerijca izvuče između 3.000.000 i 4.000.000 evra.

Piter Olajinka
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ne treba zaboraviti da je Piter Olajinka došao u Crvenu zvezdu prošlog leta za nula dinara, kao i Stamenić i Kraso, pa bi eventualna prodaja Nigerijca bila samo dobitak za crveno-bele. Ukupno, u slučaju da bude realizovan transfer u Slaviju, Crvena zvezda bi na Olijinki, Krasou i Stameniću zaradila 10.000.000 evra! Ozbiljna suma.

Luka Ilić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Valja podsetiti da je Crvena zvezda ovog leta ponovo dovela nekoliko igrača u koje nije uložila novac. Sa čistim papirima na Marakanu stigao je Luka Ilić, koji je okončao saradnju sa Mančester sitijem, ali i Portugalac Dalsio, koji je na preporuku trenera Vladana Milojevića došao iz kiparsog Apoela.

Lazar Jovanović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Vredan pomena svakako je transfer talentovanog Lazara Jovanovića, koji još nema 18 godina. On je stigao iz Vojvodine za simbolično obeštećenje od 28.000 evra. A, njegova vrednost prema portalu Transfermarkt iznosi pola miliona evra, sa tendencijom rasta.

Dalsio
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema saznanjima Kurira, tokom priprema u Rusiji i posle tri odigrane utakmice na turniru "Letnji kup" u Sankt Peterburgu, Crvena zvezda je od ruskih klubova dobila ponude za svu trojicu fudbalera. To je svakako bila potvrda za sportski sektor i struku da su dobro obavili posao, te da će svoj trojici igrača rasti cena tokom jeseni, kad klub bude igrao evropska UEFA takmičenja. Da li elitno Ligu šampiona, ili utešno Ligu Evrope...

Puma Rodrigez
foto: www.crvenazvezdafk.com

Valja pomenuti da je Crvena zvezda ovog leta zarađeni novac uložila u dovođenje dvojice igrača iz Portugala, Panamca Pume Rodrigeza iz Famalikaa i Brazilca sa italijanskim pasošem Bruna Duartea iz Fairensea. Na njih dvojicu utrošena su 4.000.000 evra, po dva za svakoga. Rodrigez je stigao na Marakanu kao zamena za Osmana Bukarija koji je prodat u člana američke MLS lige Ostin za 7.000.000 evra.

Nemanja Stojić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Iz domaće lige angažovan je Nemanja Stojić, a TSC je za njega plaćeno okruglo 1.000.000 evra, dok je otkup Nasera Đige od Bazela koštao 3.000.000 evra. Korejac Jung Vu Seol stigao je u transferu vrednom 1.200.000 evra. Uskoro bi trebalo i da bude ozvaničen golman Marko Ilić, a američkom Koloradu će za njega biti plaćeno 250.000 evra.

Kurir sport

00:36

Crvena zvezda, pehar, delije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track