NEVEROVATNA SLIKA! MILIMETRI ODLUČILI PRVAKA EVROPE! Gol je pao u DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI, a malo je falilo da ne bude priznat FOTO
Foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

ZA DLAKU

NEVEROVATNA SLIKA! MILIMETRI ODLUČILI PRVAKA EVROPE! Gol je pao u DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI, a malo je falilo da ne bude priznat FOTO

Fudbal -

Mikel Ojarzabal je postao heroj nacije zahvaljujući tome što je postigao gol za titulu prvaka Evrope.

Fudbaler Real Sosjedada je bio strelac pogotka za Španiju u 86. minutu finala Evropskog prvenstva protiv Nemačke, postavio je konačnih 2:1 i doneo veliko slavlje celoj Španiji.

Igrao je Ojarzabal na svih sedam utakmica na Evropskom prvenstvu, ali samo jednom kao starter. Do finalnog meča je upisao jednu asistenciju, a gol Englezima bio je prvi u karijeri u dresu reprezentacije na velikim takmičenjima.

Ukupno ih je za nacionalni tim postigao 12 na 37 utakmica, a ovaj najdraži umalo da bude poništen.

Odlično se kretao centarfor kod akcije u završnici utakmice, sačekao je sjajno dodavanje Kukurelje sa strane i hladnokrvnom reakcijom savladao Džordana Pikforda.

Ali, na prvi pogled je bilo jasno da je Ojarzabal bio blizu ofsajd pozicije. Nakon gola i slavlja, morali su Španci da sačekaju nekoliko trenutaka kako bi stigla potvrda iz VAR sobe da je sve čisto i da gol važi.

Gol je priznat, a ubrzo su gledaoci dobili priliku da vide koliko je napadač bio blizu ofsajda.

Koleno Džona Stonsa, defanzivca Engleske bilo je bliže golu, pa je cela Španija mogla da slavi.

Bonus video:

00:45

Navijači Engleske i Španije u Berlinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track