POLITIČKI POTRESI U EVROPI ZBOG PROSLAVE ŠPANSKIH FUDBALERA! Skandal SVETSKIH RAZMERA uzdrmao Pirineje: Reakcije su ŽESTOKE!
Foto: Alberto Gardin / imago sportfotodienst / Profimedia

haos

POLITIČKI POTRESI U EVROPI ZBOG PROSLAVE ŠPANSKIH FUDBALERA! Skandal SVETSKIH RAZMERA uzdrmao Pirineje: Reakcije su ŽESTOKE!

Fudbal -

Burna noć je iza fudbalera Španije koji su na glavnom trgu u Madridu slavili sa navijačima titulu prvaka Evrope, međutim nije sve prošlo "kao po loju". Štaviše, jutro posle žurke na Pirinejima se priča o skandalu koji su napravili pojedini fudbaleri Španije, pre svih najbolji igrač turnira Rodri i kapiten "crvene furije" Alvaro Morata.

O čemu se radi? Prilikom izlaska na binu, Rodri je uzeo mikrofon i skandirao "Gibraltar je Španija", u čemu mu se pridružio i kapiten Morata, a nije dugo trebalo da stignu i reakcije na njihov politički poklič. Odmah su ih osudili u Velikoj Britaniji, koja zapravo polaže pravo na teritoriju Gibraltara, tako da će Rodri - inače igrač Mančester sitija - biti u velikom problemu kada se vrati na Ostrvo.

U međuvremenu, oglasila se i vlada Gibraltara izražavajući razočaranje zbog političke proslave španskih fudbalera, tako da zahtevaju hitnu reakciju Saveza. Oni su skandiranje Rodrija i Morate nazvali "bajatim komentarima o Gibraltaru", dodavši da su "nepotrebno umešali diskriminatorne političke poruke usred velikog sportskog uspeha".

Uz poruku da je to izuzetno uvredljivo za sve u Gibraltaru, dodaju i sledeće: "Žalimo što je proslava pobede na Evropskom prvenstvu koristi kao platforma za promovisanje uzurpiranje naše teritorije, suprotno sportskim načelima da sport ne bi trebalo da podstiče i promoviše kontroverznu političku ideologiju", naveli su iz vlade Gibraltara, dok se uskoro očekuje i zvanično saopštenje vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Podsetimo, nije to jedina politička tema koja je aktuelna u Španiji posle finala Evropskog prvenstva pošto su Baskijci, pre svih Mikel Merino i Mikel Ojarzabal, na udaru da su "izdajnici" jer igraju za reprezentaciju države u kojoj su rođeni. Tako su u rodnom gradu Ojarzabala, heroja finala u Berlinu, ispisani uvredljivi transparenti.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track