ZVEZDINO DETE OTKRILO SA KOJIM NOVAJLIJOM VOLI NAJVIŠE DA IGRA: Savršeno mu odgovara na terenu! Imao je samo reči hvale za njega!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

marakana

ZVEZDINO DETE OTKRILO SA KOJIM NOVAJLIJOM VOLI NAJVIŠE DA IGRA: Savršeno mu odgovara na terenu! Imao je samo reči hvale za njega!

Fudbal -

Luka Ilić vratio se na Marakanu kao Zvezdino dete, sa samo jednim ciljem, da ostavi trag u crveno-belom dresu.

Luka Ilić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Posle priprema na Zlatiboru i u Rusiji Luka Ilić (25) rezimirao je odrađeni period pred start sezone u Superligi, u subotu protiv Jedinstva sa Uba na stadionu "Rajko Mitić".

- Mislim da sam već i ranije pomenuo da sam presrećan što sam se vratio, osećam se fenomenalno i pokušavam da uživam u svakom danu što je više moguće. Šest ili sedam godina nisam bio tu i mogu slobodno da kažem da sam jedva čekao da ponovo obučem Zvezdin dres - istakao je Ilić.

Iako određeni broj godina nije igrao za crveno-bele, Ilić ističe da je pratio klub za koji navija od malih nogu.

- Koliko god sam mogao pratio sam, pošto sam u tom periodu imao i svoje obaveze, tako da kad god sam bio slobodan, uvek sam bio ispred televizora i pratio utakmice. Takođe, čuo sam se i sa tadašnjim igračima. Mislim da se dosta toga promenilo i samo se nadam da će biti još bolje u budućnosti.

Luka Ilić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crveno-beli su trijumfovali na turniru prijateljskog karaktera u Sankt Peterburgu.

- Osvojili smo turnir, što je naravno bio i cilj. Svaku utakmicu koju igramo, idemo na pobedu, što mislim da je i sasvim normalno za nas. Pripreme su bile teške, pogotovo na Zlatiboru, ali što se mene tiče, uvek kažem da je bolje da sada bude teško, nego u toku sezone.

Osvrnuo se Zvezdin đak i na saradnju sa trenerom Vladanom Milojevićem.

- Mi smo tu da poštujemo šefove odluke. Mislim da odlično radimo na treninzima i znam da će biti sve bolje kako vreme bude prolazilo, za sad ide odlično.

Dalsio
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kao igrača sa kojim se najbolje slaže na terenu Ilić je izdvojio Dalsia.

- Do sad sam najviše igrao sa Dalsiom, jeste da je on nov igrač, ali bih njega izdvojio da mi najviše odgovara.

Slobodno vreme na pripremama crveno-beli su provodili u druženju.

- Uglavnom je tu plejstejšn, gledali smo utakmice na Evropskom prvenstvu, kada završimo sa obavezama, družili se po sobama i tako najčešće provodili slobodno vreme.

Ognjen Mimović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Istakao je vezni fudbaler i sjajnu atmosferu u ekipi.

- Mislim da je atmosfera najbitnija, da se svi lepo družimo, poštujemo međusobno i to je po mom mišljenju možda i ključ dobrih rezultata.

Naišao je Ilić i na veliku podršku navijača od povratka u Crvenu zvezdu.

- Dobio sam dosta poruka, ali mislim da je to sasvim normalno, pošto je Crvena zvezda najveći klub u regionu, nije mi bilo čudno i naravno da mi dosta znači. Znam da će biti uz nas od samog starta sezone. Uzbuđen sam pred prvu utakmicu jedva čekam da ih ponovo ugledam na tribinama.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ciljevi za predstojeću sezonu 2024/25 su jasni.

- Kada je reč o ciljevima, sve se zna, Liga šampiona, dupla kruna i da slavimo na kraju - zaključio je Luka Ilić.

Kurir sport

01:05

Delije, finale kupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track