Neverovatna priča stiže nam iz Brazila!

U brazilskoj Seriji D (četvrta liga) desila se neobična situacija.

FK Brasiliense, mali klub iz Taguatinge, osnovan 2000. godine, pred kraj prvenstva bio je pod velikim pritiskom - gazda kluba, bivši senetor Luis Estevao, nije bio zadovoljan rezultatima.

Gostovali su Real Brasiliji kada je trener Paulo Roberto dao otkaz, i to na poluvremenu! Sa njim je utakmicu napustio i njegov stručni štab.

Ekipu Brasiliensa je tada preuzeo – klupski lekar!

Doktor Horhe Oliva je poveo tim u drugo poluvreme, a uz njegove instrukcije golovima Kaja Nunjesa u 81. i 83. minutu stiglo se do vođstva od 0:2, što je pet minuta pre kraja samo ublažio Diogo, ali nije sprečio senzacionalnu pobedu Brasiliensea kog je sa klupe vodio lekar.

"Na stadionu na kome smo bili svlačionice su jako male, a kako je bila velika vrućina, ja sam samo ispratio uobičajeni protokol (po završetku prvog poluvremena) i pitao igrače (koji su se kretali ka svlačionici) da li imaju neke medicinske probleme, kao što to uvek i činim. Nijedan mi se nije požalio, pa sam odlučio da ostanem napolju i nisam video šta se u svlačionici desilo, pa ne znam ni kako je tačno došlo do te ostavke ", rekao Horhe Oliva posle meča.

(Kurir sport)