MESI IZAZVAO HAOS NA POLITIČKOJ SCENI ARGENTINE: Funkcioner tražio izvinjenje od kapitena, pa dobio MOMENTALNI OTKAZ!
Foto: DiaEsportivo / Alamy / Alamy / Profimedia

bura

MESI IZAZVAO HAOS NA POLITIČKOJ SCENI ARGENTINE: Funkcioner tražio izvinjenje od kapitena, pa dobio MOMENTALNI OTKAZ!

Fudbal -

Rasistički skandal koji se desio na slavlju reprezentacije Argentine povodom osvajanja titule na Kopa Amerika podigao je veliku buru u čitavom svetu.

Od ponedeljka uveče društvenim mrežama kruži video na kojem pojedini argentinski igrači, među kojima je i vezista Enco Fernandez, pevaju pesmu koja sadrži rasističke tekstove usmerene na francuske fudbalere.

Snimak je nastao u autobusu argentinske ekipe nakon pobede u Kopa Americi, kada je Fernandez na Instagramu uživo prenosio atmosferu, ali je snimak prekinut kada je započelo skandiranje sporne pesme.

Fernandez je nakon skandala uputio javno izvinjenje, Čelsi je odmah pokrenuo disciplinski postupak protiv fudbalera, a incident istražuje i FIFA nakon žalbe koju je uputio Fudbalski savez Francuske.

Velika bura podigla se i u Argentini. U ovoj južnoameričkoj zemlji došlo je do ozbiljnog previranja i na političkoj sceni.

Naime, član administracije predsednika Argentine Havijera Mileja uputio je kapitenu Lionelu Mesiju zahtev da se izvini javnosti.

Reč je o Huliju Garu, koji je obavljao funkciju zamenika sekretara za sportska pitanja. Međutim, umesto izvinjenja Garu je dobio otkaz!

"Kabinet predsednika obaveštava da javnost da nijedna vlada ne može argentinskoj reprezentaciji da govori šta će komentarisati, misliti ili učiniti. To ne možemo govoriti svetskom i kontinentalnom šampionu, kao ni bilo kom drugom građaninu. Iz tog razloga, Hulio Garu više nije zamenik sekretara za sport", saopštio je kabinet predsednika.

Kurir sport/J.M.

00:29

Konstrakta mesi hleb

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track