UTIŠAO ALBANSKE PROVOKATORE, PREKRSTIO SE, PA PODELIO NEPOZNATU ANEGDOTU: "Trener je osetio STRAH, njegove reči ću ZAUVEK PAMTITI"
Foto: www.fkborac.net/Nikola Kulaga

da se naježiš

UTIŠAO ALBANSKE PROVOKATORE, PREKRSTIO SE, PA PODELIO NEPOZNATU ANEGDOTU: "Trener je osetio STRAH, njegove reči ću ZAUVEK PAMTITI"

Fudbal -

Fudbaleri Borca iz Banjaluke odigrali su pravi triler protiv albanskog predstavnika Egnatije u Elbasanu i prošli u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

David Čavić
foto: www.fkborac.net/Nikola Kulaga

Borac iz Banjaluke imao je na terenu fudbalere koji su se poneli kao pravi junaci. Jedan od odabranih bio je i mladi David Čavić (21), strelac odlučujućeg gola posle serije penala.

- Nije nam bilo lako, pogotovo igračima koji su igrali od početka. Dali smo poslednji atom snage. Imali smo aktivan rezultat do kraja, primili smo nažalost gol, ali... Bili smo samouvereni u jedanestercima i Bog nam je vratio - rekao je David Čavić.

Borac Banjaluka
foto: www.fkborac.net/Nikola Kulaga

Momak koji je na teren stadiona u Elbasanu ušao u 86. minutu bio je hladan kao špricer pri izvođenju odlučujućeg penala. I što je najvažnije precizan.

- Nije bilo treme, evo male anegdote. Kad sam igrao Mini-maksi ligu sa 11 ili 12 godina moj trener Predrag Majkić me je pred jednu seriju penala zagrlio, jer je video da se plašim. Sećam se tih njegovih reči - "Kako ćeš da šutiraš penale u Ligi šampiona, ako se sada bojiš!" I to je istinita priča. Odredio sam stranu i šutnuo. Bog će nagraditi ako sam zaslužio... Ovim putem pozdravljam Dragana Benića, trenera koji je zaslužan za moju karijeru.

David Čavić
foto: www.fkborac.net/Nikola Kulaga

David Čavić uneo je dosta svežine u redove Borca kada je ušao pred kraj drugog poluvremena. I odigrao kvalitetno u produžecima.

- Mi koji uđemo sa klupe, uvek damo sve od sebe, dajemo 300 odsto. Malim doprinosom poboljšali smo igru Borca, kao i u prvoj utakmici. Svi zajedno, od golmana, preko igrača i trenera, do navijača... Svi smo zaslužni za pobedu, jer smo zajedno ostvarili jedan istorijski trijumf koji će se pamtiti godinama.

02:59

David Čavić, Borac Banjaluka iz Albanije

PAOK iz Soluna je naredni protivnik Borca u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To će ujedno biti i najveća utakmica u klupskoj istoriji tima iz Banjaluke.

- Jeste, ali kao što je rekao kapiten (Srđan Grahovac op.a.), da prvo proslavimo ovaj istorijski uspeh, a onda da se okrenemo PAOK. Ne treba da pričamo o njima i veličini tog kluba. Ali, mi smo tu da se nadigravamo. Zasluženo smo došli do dva meča sa njima. Slava Bogu za sve što smo do sada uradili - zaključio je David Čavić.

Kurir sport

02:59

David Čavić, Borac Banjaluka iz Albanije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track