RUSI POLUDELI ZBOG SRBINA! TO JE IVAN, ON NIJE BUDALA: Reprezentativac na naslovnoj stranu najvećeg sportskog lista u Rusiji!
Foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

neverovatno

RUSI POLUDELI ZBOG SRBINA! TO JE IVAN, ON NIJE BUDALA: Reprezentativac na naslovnoj stranu najvećeg sportskog lista u Rusiji!

Fudbal -

Ivan Ilić, fudbalski reprezentativac Srbije, danima unazad je glavna vest u sportskim medijima u Rusiji.

Ivan Ilić
foto: dts Nachrichtenagentur / imago sportfotodienst / Profimedia

Posle Evropskog prvenstva intenzivirana je priča o odlasku Ivana Ilića (23) iz Torina u Zenit iz Sankt Peterburga. Čelnici kluba iz Italije pristali su da ga prodaju Rusima za cenu od 25.000.000 evra, mada se nekadašnjem polazniku Omladinske škole Crvene zvezde nije išlo iz Serije A.

Na kraju, posle dve nedelje pregovora Ivan Ilić je pristao na transfer, ali uz fantastične uslove. Kako pišu ruski mediji, Srbin je potpisao ugovor sa Zenitom do 2029. godine, vredan 5.000.000 evra po sezoni.

Ivan Ilić
foto: Printskrin

Međutim, ruska javnost nije s oduševljenjem dočekala ovu vest. Tako je list "Sovsport", inače najtiražniji i najstariji sportski dnevnik u Rusiji objavio naslovnu stranu na kojoj je Ivan Ilić uz naslov:

- To je Ivan, a ne budala!

Aleksandar Medvedev
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ruski "Sovsport" aludira na visoka primanja koja bi Ivan Ilić trebalo da ima u Sankt Peterburgu, što bi ga dovelo u rang najplaćenijih fudbalera ikada. Međutim, transfer još nije ozvaničen, niti je realizovan, a predsednik Upravnog odbora Zenita Aleksandar Medvedev dao je izjavu za Match TV koja se kosi sa onim što pišu ruski mediji, a vezano je za transfer Ivana Ilića:

- Želeo bih da se zahvalim kolegama iz medija koji pišu ovakve vesti na pažnji prema Zenitu. Ali pri tome treba obratiti pažnju da tako ugledne publikacije bar ponekad razmisle o tome šta tačno objavljuju. Još jednom da vas podsetim da ne komentarišemo glasine. Opet, takve objave ne izazivaju ništa više, osim smeha.

Kurir sport

00:24

Srpski navijači viču nemačkoj policji; kerovi, kerovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track