GVARDIOLA NA NAJTEŽOJ KLUPI NA SVETU: Katalonac će posle Sitija imati najveći mogući IZAZOV? Ovo je put do njegovog potpisa
Foto: Paul Terry / Zuma Press / Profimedia

zanimljivo

GVARDIOLA NA NAJTEŽOJ KLUPI NA SVETU: Katalonac će posle Sitija imati najveći mogući IZAZOV? Ovo je put do njegovog potpisa

Fudbal -

Trener Mančester siti Pep Gvardiola mogao bi da bude novi selektor Engleske.

Ova vest se kao munja proširila Ostrvom i Evropom, a sve je objasnio engleski novinar Migel Dilejni.

Naime, on je odmah stavio do znanja da Pep Gvardiola ima ugovor sa Mančester sitijem do kraja sezone 2024/25, ali da bi FA mogao da sačeka takvog trenera ako treba još godinu dana.

U tom slučaju, Englezi bi dobili privremenog selektora sa kojim bi se takmičili u Ligi nacija, ali i na startu kvalifikacija za Mundijal 2026. To bi navodno mogao da bude selektor U21 reprezentacije Li Karsli.

Dilejni podseća i na ključnu stvar da kvalifikacije za SP počinju tek u martu, te da bi Pep na kraju sezone, u junu, mogao da preuzme Engleze i da ima godinu dana da ih pripremi za Mundijal u SAD, Kanadi i Meksiku.

Engleska
foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Takođe je poznato da je Pep i ranije bio zainteresovan za selektorski posao i bio velika želja Brazila.

Takođe Gvardiola sebe smatra ponosnim Kataloncem, i zbog toga on nikada nije posebno preferirao posao na klupi reprezentacije Španije.

U Engleskoj živi već punih sedam godina, ne krije da mu je život tamo ugodan i da je srećan. Osim toga, Englezi imaju moćan tim, po mnogim parametrima i navredniji na svetu, ali imaju problem to i da pokažu na terenu.

Pep Gvardiola bi dobio najteži mogući zadatak, a očekivanja bi tek sa njim postala još veća - da Engleska nakon 60 godina čekanja osvoji veliki turnir posle dva poraza u finalima evropskih šampionata.

Takođe u celoj priči bitna je informacija da Gvardiola ne želi da produži ugovor sa Sitijem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track