JOŠ JEDAN SELEKTOR IZ GRUPE SRBIJE NA EURU DAO OTKAZ! Prvo Sautgejt, sada se povukao i čovek koji nas je IZBACIO SA PRVENSTVA!
Foto: DAMIEN MEYER / AFP / Profimedia

OSTAVKA

JOŠ JEDAN SELEKTOR IZ GRUPE SRBIJE NA EURU DAO OTKAZ! Prvo Sautgejt, sada se povukao i čovek koji nas je IZBACIO SA PRVENSTVA!

Fudbal -

Nakon Gereta Sautgejta, još jedan selektor iz grupe u kojoj je Srbija igrala na Evropskom prvenstvu je dao ostavku.

Sautgejt je dobio podršku Fudbalskog saveza Engleske i još pre finala protiv Španije je bilo poznato da neće dobiti otkaz bez obzira na rezultat, ali je nekoliko dana nakon utakmice odlučio da se povuče.

Sada je došlo do raskida saradnje sa Fudbalskim savezom Danske i selektorom Kasperom Hjulmandom.

Hjulmand je odlučio da se povuče i o tome je obavestio direktora Saveza Petera Molera.

Došlo je do sporazumnog raskida ugovora.

"Kada pogledam poslednje dve godine, nakon Svetskog prvenstva, osećam da je najbolje za tim da dođe neko novo lice sa novim idejama, neko ko može da napiše novo veliko poglavlje sa ovim sjajnim timom. Zato je najbolje da neko drugi preuzme reprezentaciju. Ovde se ne radi o meni, nego o tome šta je najbolje za tim", napisao je Hjulmand u oproštajnoj izjavi za sajt FS Danske.

Danska je Evropsko prvenstvo završila porazom od Nemačke u osmini finala, nakon što je prethodno, praktično izbacila Srbiju sa takmičenja.

Orlovima je u utakmici poslednjeg kola grupe C bila potrebna pobeda protiv Danske, ali je meč završen rezultatom 0:0. Naša selekcija je ostala na četvrtom mestu sa dva boda, dok je Danska sa bodom više kao drugoplasirana prošla u nokaut fazu.

Podsetimo, Dragan Stojković Piksi će voditi Srbiju i u narednim izazova. Prvi sledeći dolaze u A Ligi nacija.

Bonus video:

02:22

Piksi po sletanju na aerodrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track