GOLEADA NA PREMIJERI U LESKOVCU: Počela nova sezona Superlige, Železničar iznenadio evropski Radnički
Foto: Nenad Kotlajic/Radnicki1923

superliga srbije

GOLEADA NA PREMIJERI U LESKOVCU: Počela nova sezona Superlige, Železničar iznenadio evropski Radnički

Fudbal -

Radnički iz Kragujevca izgubio je večeras 2:3 od Železničara iz Pančeva, na prvoj utakmici nove sezone Super lige Srbije.

Meč je odigran na stadionu Dubočice u Leskovcu, gde će Kragujevčani igrati utakmice dok traje postavljanje novog terena na njihovom stadionu "Čika Dača".

Prvi gol za Pančevce postigao je Branislav Knežević već u trećem minutu meča, kada je u petercu pokupio odbitak nakon šuta Francisa Ezea.

Železničar je do drugog gola došao 12 minuta kasnije, kada je Eze na polovini terena proigrao Daria Grgića, koji je povukao po levoj strani, sam stigao do šesnaesterca i savladao golmana Kragujevčana Stojana Lekovića.

U 29. minutu meča, levi bek Radničkog Tomislav Dadić je šutirao sa leve strane šesnaesterca, ali je fudbaler Železničara Nikola Jovanović, koji je pokušao da preseče šut, loptu prosledio u mrežu svog tima.

Treći gol za tim iz Pančeva postigao je Lazar Romanić u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, a asistenciju je ponovo upisao Eze.

U 53. minutu meča fudbaleri Železničara postigli su drugi autogol, kada se nakon više odbitaka posle izvedenog kornera i šuta Besima Šerbečića iz Radničkog, lopta od Matije Mitrovića odbila u gol.

U okviru prvog kola Super lige, danas se igra i meč kruševačkog Napretka i beogradskog Partizana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track